Friday, November 29, 2013

Wanita vs Bunga...


Wanita dan bunga memang x dapat dipisahkan...betul kan....ye aku sgt2 suka pokok bunga...especially orkid....sgt jeles bila adik ipar duk WhatsApp gambar pokok orchid dia yang tgh galak berbunga...macam2 jenis....kata orang orkid ni nak kena jaga betul2..
Orkid sangat manja....


Banyak kan orkid dia....geram tau...nak mintak sepasu la...


Cantiknyaaaaa....


Merah menyalaaaaa....


Hati panas tgok bunga ni kembang mekar....terus sejuk je.....


Yang ni pun cantik sgt2.....


Eh terselit plak bunga ros.....

Kat rumah aku cuma ada cactus dan money plant je..
Yang lain2 dh mati dah....aku dh ckp...tangan aku jenis panas....
tanam  apa pun x jadi punya....harap pi beli je la...
Tgok la nanti nak buat para dulu...jenis besi yg tahan karat tu kan....
Mana tau boleh plak beli byk2 pokok orchid....
Sgt jeles tgok orang ada pokok orchid kat rumah...


6 comments:

  1. teringat dulu mak kty keje..
    tmpt dia penuh bunga sbb mak kerja bahagian hiasan dan tanaman ..

    ReplyDelete
  2. banyaknya bunga..... org rajin je bleh tanam2 pokok ni...malas mcm zie jgn harap la..tak hidup pokok tu..

    ReplyDelete
  3. bunga ni terapi utk org pumpuan... sy pun suka orkid la.. hhe

    ReplyDelete
  4. Ya betul la tu wanita dan bunga memang ada persamaan..haha

    ReplyDelete
  5. Ini nak disangkal nih. Atau...I sorang je ke yang lain drp yang lain. I tak suka bunga langsung...kalau masa bercinta lebih baiklah beri coklat (utk membina badan) drp jambangan bunga. Memang meriahlah pas kat kengkawan pejabat. Tak tahulah apahal bermusuh sangat dengan bunga ni. Tapi kdg jealous juga tengok rumah orang cantik pasu bersusun warna-warni. Ada hati nak tanam, tapi kalau dah tak suka memang matilah jawabnya...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah