Tuesday, November 12, 2013

Mee Kolok Sapi...


Mee kolok adalah tarikan di Sarawak especially Kuching...kalau datang ke Sarawak x makan mee kolok adalah satu kerugian...mee kolok kat sini x sama ngan mee kolok kat KL..Rasanya?????
Sangat2 sedap...mee yang special mcm maggie mee di gaul bersama minyak sayuran dan kicap soya..ada bawang putih goreng, tauge dan sup rebusan daging lembu...ada jugak hirisan daging lembu penyedap rasa....


Ni la rupa paras mee kolok tu....


Suka tul anak dara ni makan dengan chopstick...


Hepp...apa jeling acu mcm tu? Acu x pandai guna chopstick Ke?


Amboi2...leka x pandang kiri kanan...


Mana dia belajar guna chopstick pun aku x tau...sabar je la...

So far selama 4 hari kat Kuching ni...2 kali makan mee kolok....to compare dengan kedai pertama kami terjah..sedap lg yg kat kedai pertama tu...ingat nak pi kedai tu tp Selasa 
Tutup plak...so mkn kat kedai sebelah tu...
Nanti aku review kedai yang pertama tu plak ok...

Total damage for today's breakfast is
RM26.90

Murah kan....


25 comments:

  1. Sy klu g Swak t, mmg mee kolok ni la sy nak terjah dulu. Hahahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus kan....hihihi...mana boleh abaikan makanan sedap

      Delete
  2. baru 1st time dengar...sedap nya tengok dia makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee kolok ni special dish selain laksa sarawak dear

      Delete
  3. a'ah kalau kt kl ni originality dia mmg tak mcm kat sarawak kan SA...
    Amboii Dania.. kemain kusyuk menikmati mee kolok yer :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu zaza...bila dah di bawak ke tempat lain mmg originality dh x sama dh...

      Delete
  4. lieya puase ni alaong....telan ailiyo tgk mee kolok tu long...kemain pandai dania gune copstik hah ...elok cantik jek masuk mee tu semua heheehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai...siannya..sorry la lieya...x tau lieya puasa...dia bljr dari sapa ntah...

      Delete
  5. saya kurang makan mee tapi my fren cakap mee kolok nie memang sedap..dia rasa time dia vacation kat sarawak baru2 ini..kat KL pulak tempat yang dia jumpa ade jual mee kolok nie pun kat pavi jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. U should try azlan...if nk yg betul2 sedap kena la pi sarawak...to yg kat pavi tu pun should be ok....

      Delete
  6. pertama kali den dgr pasal mee kolok ni...pelik plak nama nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namanya mee sapi...mcm mee sup tp guna air rebusan daging lembu....kolok tu x tau la plak apa maksudnya...

      Delete
  7. Sampai sekarang pun tak pandai berchopstick. Memang Melayu tulenlah saya nih. Mi kolok ni selalu dengar tapi tak pernah cuba pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U kena cuba dear...mmg sedap...dh rasa pasti nk lagi dan lagi....dania dr umur 6 tahun mmg dh pandai guna chopstick. ..

      Delete
  8. selalu baca dr blogger yg duduk sarawak atau g sarawak pasal mee kolok..
    lom berkesempatan nak merasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..sebab ramai yg dh review kan...kebetulan adik plak dh 3 tahun belajar kat sana...mmg terjah la kty...

      Delete
  9. Mee kolok ni nmpak sodap..... amik resepi x???

    ReplyDelete
  10. macam sedap jer.. time tgh lapar plak kan..=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kenyang pi pun boleh lapar balik tau...

      Delete
  11. thanks kak share
    saya tak pernah sampai serawak lagi.
    nanti kalau sampai leh la refer sini :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah