Wednesday, November 27, 2013

Nasi Kuning Sabah....


Sapa orang Sabah...angkat tangan....yang bukan orang Sabah meh aku nak pwrkenalkan antara makanan popular di Sabah....
Bila aku pi????
Eh xde la...for meeting...requested by one of the colleagues. ..suh order nasi ni...
Lebih kurang macam nasi lemak dan berlauk.....



Dah macam rupa tapai  dah ha...


Nampak x....original guna daun pisang


Ini la ghupernya nasi kuning tu...

Presentation dh mcm nasi lemak....rasa ok la...xde la x sedap...aku bg 8/10....boleh layan la...

Mentang2 musim buah...caterer jamu buah rambutan....bagussss......jimat belanja kan....china guest tu pasti suka
Pernah jumpa meeting saji buah rambutan?
Hihihi....sib baik x leh bwk durian....kalau boleh.......x dapat nak bygkan....




18 comments:

  1. dari segi rupa nmpk cam best jer nasi kuning tu..
    teliur plak tgk nasi camtu.

    ReplyDelete
  2. terbygkan semua pening dlm bilik meeting..hahahaa..

    ReplyDelete
  3. Guna daun pisang yang dilatur mesti wangi ja bau nasi tu.

    ReplyDelete
  4. nasi kuning sabah nie macam nasi lemak sabah yang farid makan aritu ke??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa....dah tentu2 satu department dgn dia.....

      Delete
  5. macam nasi lemak sengget je rupanya :)

    ReplyDelete
  6. Haah kan....maybe nasi lemak la kot....bau lebih kurang....

    ReplyDelete
  7. nasi kuning tu nasi biasa letak kunyit ekk..betul la macam Nasik lemak..:)

    ReplyDelete
  8. Alah, kalau boleh serve durian lagi best. Mesti meeting pun cepat tamat, samada tak tahan bau atau tak tahan nak melahap buah durian tu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah