Sunday, November 3, 2013

Perisai Muka....


Aduhai...mcm ni pun boleh si kudut ni....tumbuk cili guna pinggan untuk cover muka.  
Sabar jer la...
Selalu xde plak cover2 muka bagai. .org hari2 masakbxde pun tumbuk cili siap guna perisai muka...ni kalau bakal mertua tgok confirm fikir 25 kali nak amik jadi menantu...
Sabar je la ..korang pernah buat mcm ni?
Guna helmet ke? Pernah?....

20 comments:

  1. saya ade cadangan baek pnya... Why not pakai Rayban Aviator? Protection against your eye while still being macho in the kitchen!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya right...akak pun ada cadangan..y not u hadiahkan kat adik akak...hahaha...

      Delete
  2. Haha.. Memang kena rejek kalau mak mertua tengok ni.

    ReplyDelete
  3. adeh..sampai macam tu..bila nka siap menumbuk ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....sabar je la....ala2 diva gitu...

      Delete
  4. mmg pnh buat cmni.. hehe.. apa yg pnting utk keselamatan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ramai yg pnh buat cenggini kan...

      Delete
  5. haha idaklah smp begitu..paling kuat pun perisai guna tangan je.,huhu

    ReplyDelete
  6. erk sampai macam tuh sekali...muahaha

    ReplyDelete
  7. Hello Amanda, this coming to you from Canada. Bahasa saya sebelum Merdeka da out of tune, so saya type chakap england, ya.
    I love your humour, and I think your girl takut kena chilli masuk mata. She's very innovative too...Maybe you buy for her those swimming glass? Or safety glass, good idea.
    Thats a very good pic too. Well taken.
    You have a great week, and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  8. Oh, teringat kat arwah abah! Dulu kalau tumbuk cili, abah suruh shield guna tangan takut terpercik ke mata. Tapi takdalah saya sampai pakai pinggan, helmet ke apa benda takut cili terpercik ke muka :D

    Tapi boleh juga pakai mask Superman ke, Ultraman ke kan...

    ReplyDelete
  9. hahaha.. pakai spec la.. lagi mudah! bebas tangan! hahahaah...

    ReplyDelete
  10. heheh..macam2..tapi utk keslamatn..tak kisahlah kan...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah