Friday, November 22, 2013

Jenis Jenis Darah...


Kita ada bermacam kelompok darah ye u olls jom kita baca dan tengok jenis darah kita dan
Pada kelompok darah yang mana kita boleh donate...
Bukan sesuka hati nak donate ye...
Aku jenis darah O+
So.. aku boleh bagi darah pada kelompok O+, A+,B+ dan AB+ but aku boleh terima darah
Hanya dari kelompok O+ dan O-
Derma boleh banyak..tp terima 2 kelompok tu aje...korang boleh tengok darah korang dari kelompok mana...at least senang kalau ada emergency kan...
Jom tengok dan kongsi kat sini....

6 comments:

  1. gud info along
    kty jenis B+..
    suami ,mak , sikakak semua jenis O..

    ReplyDelete
  2. k dee O+..kita sekapal..huhu..

    ReplyDelete
  3. Kira oklah kalau Rh nya positive, kalau Rh negative, lagilah meraung...

    ReplyDelete
  4. O+ jgk..ke O-..xingt sudey..haha tp O laa.. Baikkan org2 darah O ni..?.tak kemut..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah