Thursday, November 14, 2013

Pesta Convo ke 17 Unimas

Gila lama tunggu, dalam hati duk risau my mom ngan my dad x makan lagi dalam dewan tu...ingat cepat abih...sidang adik aku kul 4 lebih baru abih...hoiii....giler la...nasib baik aku x masuk dalam dewan tu even abah  ada call cakap boleh jer masuk...ramai masuk siap bawak anak2 lagi...tak nak laku masuk dewan...dah tu aku kat mana....haaaa.....biasa la pesta convo ada gerai jual macam2 kan...aku mula2 tu lepak kat pentas budak2 Unimas ni...tgok krew2 radio unimas buat pertandingan nyanyian...suh dania masuk dia segan...x abih2 ngan segan dia...aku baya2 dia dulu excited masuk pertandingan menyanyi...tau2 balik bawak trophy jer...hahahaha....cita2 masa kecik nak jadi penyanyi.....

Moh ler kita makan Dania...boring dah ni...kita makan dulu...lepas makan kita cari Atuk ngan Wan..ok?

Dania: Kakak ok jer ma...kakak memang lapar ni...

hek eleh...dia memang memanjang jer lapa...dah makan nasi lemak pun lapar jugak lagi...

So aku pi la jalan2 kat gerai2 konvo ni...

 korang tgok....bab makan dia memang x tolak...
 ada van jual ice blended..x berani nak beli takut sakit tekak...aku baru jer kuar ward bulan lepas kan...
 ada band akustik buat show, katanya artis..tp aku x kenal pun...hahahaha
 gerai jual baju, tudung dan macam2...aku sebab cardigan bunga2 selai...tinggal plak kat Seremban...
 korang tgok...badan dia dah naik kan?
 feeling2 student konon2nya...
 jumpa atuk ngan wan yang tgh kelaparan...sebelum bawak pi makan...belikan Acu bunga dulu....bunga pun mahal nak mati...sejambak ni RM60....adala seketul teddy bear...
see...ramai x? ramai kan....

Lepas tu bawak mak abah pi makan....sedihnya pi gerai pertama...kami x dilayan...budak2 kot...abah relax...pi kat diorang...abah siap tanya lagi...pakcik nak order ni...budak2 tu buat bosoh dan terus gelak2...ikut aku yg panas hati ni...memang nak sound je...ko budak muda kot...x reti ke nak hormat orang tua..dia boleh borak dan borak dan gelak dengan kawan2 dia...pffttttt...last2 tukar gerai lain...memang bankrup la gerai ko...bodoh betul...nak kata x paham ckp bahasa melayu mustahil kot...ramai jugak org Semenanjung kat gerai dia...last2 makan kat gerai nasi ayam penyet...

giler konvokesyen sampai kul 7pm...dapat la amik gambar adik aku kat sekitar Unimas tuh...dengan jubah dan hood serta Ijazah...jumpa plak family bopren dia...borak sakan la...amboi...belum pape..besan dah bertemu besan ni....moga allah permudahkan hubungan kedua2 keluarga....

Amin......


18 comments:

  1. kalau convo tu kak memang sidangnya lambek habih... he he he.... jadi sabar yolah...amboi bukan main anak daro tu ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau x po...mmg pnt menunggu...sib baik ada mcm2 kat situ..

      Delete
  2. dania kuat mkn mcm firdaus jugak,.hehehehe..tgh ada selera kot

    dah kenapa lak budak tu..kata niaga ..org nak beli layan tak layan lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah la kty...mmg sgt2 annoying..budak2 muda...haah budak2 nk besar mcm ni mmg mkn kuat ..

      Delete
  3. time² convo seronok nak pusing² tgk jualan..tapi yg konfem...harga bunga memang melambung time ni...

    ReplyDelete
  4. wah..nampak meriah gak konvo nie..dah boleh terbayang suasana kat sana..mesti ala-ala karnival gittuuu...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg meriah..sib baik x masuk pertandingan karaoke...

      Delete
  5. siap ade karnival jualan di pesta konvo...
    yang pasti dpt tgk bunga-bungaan segar....hehehe

    ReplyDelete
  6. tahniah
    baru le cepat mesra kak. hihi

    ReplyDelete
  7. Bestnya pesta konvo dr hadiri konvo.. hehe..sbb mcm2 ada...

    ReplyDelete
  8. Oh, memang lamalah nak tunggu konvo abis kalau duk dalam dewan. Mahu menggelupur kelaparan camtu. Kira dah lapang fikiran adik SA dah tamat belajar. Kerja pun dah ada kan. Memang elok benarlah tu timing besan-besan nak berdiscuss panjang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...tunggu dulu kata diorg...x stabil lg..Hihihihi. .

      Delete
  9. Ooo sebab ni lah akak pergi sabah ekk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi sarawak dik...unimas kat sarawak. ..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah