Tuesday, November 12, 2013

Check In & Bubbye Sarawak

Percaya x kitorang xde beli byk barang compare masa first time datang sini 3 tahun lepas...
Knowing aku yg dh biasa travel...mmg x bwk byk baju...sampai sini baru beli....but still la beli kek dan ikan masin terubuk....siap deal ngan supplier tu lg if aku minat nk jual ikan masin terubok plak after this....kat sini ikan masin mmg jadi tumpuan la....tarikan jugak....sampai beratus2 org habih duit belu bawak balik sebagai cenderahati...


Wrapping kotak ni yg penuh dengan kek dan barangan lain


Bag dan barang2 nak bawak balik

Cukup kilo ke ni?
Jangan risau...dah add on luggage 60kg...sorang 20kg.. 
60kg tu RM90 tau....what to do..x beli kang If berlebih lg mahal plak kan...


Mak dh keletihan. Flight kul 2.05pm..lor...salah tgok...nasib baik sampai airport cepat....
Hahaha...
Tapi ramai gile org semenanjung...
Biasa la kan...hujung2 tahun ni time2 convo..  

Esok dh start keja weh....letih rasanya esok nak keja...
Jangan nak lebih2 eh.....4 hari kat Kuching x kan x puas kan.... phuiii...dasarrrrr....
Bubbye Sarawak...till we meet again next time....

26 comments:

  1. Nasib baik sempat kejar flight akak dulu burn 5 timet sebab beli waktu promo masa gi Sabah, terpaksa beli tiket baru melingkup dkt rm2k...uwaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itupun delay kul 2.50pm baru naik...kul 4.30 baru sampai kak..

      Delete
  2. Betulkan along
    baik bila siap2 dari terlbih kilo ..kang lagi byk nak bayar nya,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kty..beli awal lg mudah...kalau terlebih kilo kat kaunter mhl byrnya..

      Delete
  3. ikan terubok masin dari sana memang sedappp.. :)

    ReplyDelete
  4. apa khabar taukey ikan terubuk masin..kihkihkih..good opportunity tu sis..kalau rajin..insyaallah..berjaya nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...mmg good opportunity. .tgh plan lg...

      Delete
  5. sy pon kalo naik sarawak, mesti bw balik terubuk masin. kt sana murh2 dan fresh..
    *jadi ke jual terubuk masin ni?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kawan2 support. .byk permintaan..y not kan...

      Delete
  6. wah mesti terubuk ni
    ikan pemes kat swak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan terubuk masin mmg tarikan if pi Sarawak. ..

      Delete
  7. Replies
    1. Ole2? X beli byk tp utk kawan2 blogger nanti I buat GA eh...

      Delete
  8. dulu masa nak balik dari serawak kedai dah bagi siap bungkus dlam kotak..
    takut giler kot2 ade tuuuuutttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish..x kan la kot...tp mmg dia siap2 bungkus. .senang nk masuk kargo

      Delete
  9. semoga selamat kembali ke sini..murah ke barang kat sana sampai bawak balik banyak??atau beli barang yang susah nak cari kat sini??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata murah x jugak azlan...cari yg mana susah nak dapat je..

      Delete
  10. Hahaha.... bnyk bonar bungkus ni.... Untuk saya ke?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada la ole2 untuk u...akak bwk angin je bungkus dari sarawak...

      Delete
  11. Ikan terubuk masin tu memang favorite lah. Kalau jadi buat bis ikan terubuk, meh cepat-cepat khabarkan...senang I nak cepat dapat darah tinggi.

    ReplyDelete
  12. dah buat bisnes terubokk nti heboh2 kan la ye.hihi
    saya suka terubok masin tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah