Tuesday, November 5, 2013

Wanita berpunggung besar lebih pintar?

Setiap kali anda mencuba seluar jeans dan merungut betapa hodohnya rupa punggung anda, sila fikir dua kali. Mengapa?

Menurut sebuah kajian oleh Universiti Oxford,wanita yang miliki punggung lebih besar jauh lebih pintar daripada biasa dan tahan kepada penyakit kronik.

Wanita yang miliki punggung lebih besar turut terbukti miliki tahap kolesterol lebih rendah dan kurang alami masalah kencing manis atau masalah jantung.

Menarik bukan? Bukan itu sahaja, kerana rupanya menurut ABC News, wanita yang miliki punggung besar memerlukan lemak Omega 3 yang terbukti membantu perkembangan otak. Kajian juga temui bahawa anak kepada wanita berpunggung besar jauh lebih bijak berbanding anak kepada wanita kurus.

Nampaknya sentiasa ada hikmah disebalik bentuk badan seseorang. Yay, tidak perlu ke gym lagi lepas ini!

SUMBER

***********************Apa Kata Suriaamanda***************************************
Jom tgok punggung masing2...alaaaaa...punggung aku x besar la u olls...so after this no need to go to gym anymore ya...chill.....sapa2 berpunggung besar adalah PINTAR?so...jgn ada rasa rendah diri tau...hahahaha...apa pun ni semua melalui research..sejauh mana kebenaran x tau la kan...jangan percaya bulat2...tapi better jaga kesihatan la...we dont know..anything can happen in the future....sapa nak sakit terlantar kat hospital kan....Dari kita biarkan badan or bahagian2 tertentu besar x tentu pasal...better kita focus JAGA KESIHATAN........

Apa kata anda?

9 comments:

  1. kalo jenis punggung besar kurus pon tang tu tetap besaq gak kakk. hehe...

    ReplyDelete
  2. betui ke ni kak?? x pnh dgr pun...

    ReplyDelete
  3. ye ke?
    tipulah hahahaha
    tp alhamdulilah syukur

    ReplyDelete
  4. Lege cus juga termasuk dlm kategori itu :)

    ReplyDelete
  5. Biar betul ni! So lepas ni kenalah tayang punggung besar untuk menunjuk2 kat orang lain yang kita lebih bijak ...hahaha

    ReplyDelete
  6. Mmmm....nie fakta atau auta.... anyway, thanks for sharing...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah