Tuesday, November 19, 2013

Today's Bekalan for Lunch....


Alhamdulillah aku dh dapat kembali mood rajin aku nak bawak bekal pi keja....itupun sebab dh terkena dengan peniaga2 yang sesuka hati naikkan rega makanan...dah la x sama harga.. sukati je main sebut berapa RM..padahal sama je lauk semalam dengan lauk hari ni....cekik darah...nak cepat pi Mekah kot....
Kangkung goreng....


Ikan tilapia sebelum di goreng...

Ikan tilapia goreng berlada.....

Sodap....puas hati....makan ramai2 kat pantry....actually semalam beli stok utk minggu ni....
Total damage RM20 untuk 2 hari....jimat sampai Rabu....ada travel agency panggil untuk lunch...tp next week plak kat Le Meridien....ingat minggu ni...
X pe la...next week tu...next week punya citer la kan...
Yang penting kita enjoyyyyy........eh.....


21 comments:

  1. kasi resipi talapia berlada tuh... tak pandai nak buat la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan goreng mcm biasa...ikut suka nak garing ke x
      Bwg kecik +bawang putih+cili api tumbuk
      Goreng sampai naik bau....perasakan...tuang atas ikan...make sure minyak x byk sgt...
      Sebab ikan gorwng mmg dh berminyak kan....

      Delete
  2. menu kangkung goreng tu semalam punya menu kak kat rumah ni...ekekeke...hari ni punya menu, ikan kerisi masak lada... he he he... memang jimat bawak bekal sendiri ni, that's why adik suka bawa bekal sendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt jimat kan...sebelum ni mood ke laut la...

      Delete
  3. mmg best bawa bekal dr rumah.. makan pun berselera jekan..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Betul tu lynda...jimat dan sgt2 puas hati...

      Delete
  5. Replies
    1. Haaaa...tu la...masak sendirikena sodap...

      Delete
  6. Sedap plak nampaknya tilapia goreng berlado akak tu..
    telan air liur je nie heheh

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Harus nampak sodap...kalau x...xde yg nk mkn...

      Delete
  8. adoiii sedapnya lauk2 kaklong oiiiiiiii
    eh memang, Nizam pn ckp kat KL Sentral area tu makanan dia mahal nak mamp.. nasib baik dia tak suruh bini dia ni masak pagi2 untuk dia bawak bekal.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg no tipon nizam...kak long nk suruh dia request kat bini dia bwk bkl...muahaahaaa. ..

      Delete
  9. Ikan talapia ni memang sedap...bakar cicah air asam pun sodap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bakar akak suka yg tilapia hitam...hurmmmm sodap...

      Delete
  10. simpan la untuk saya kak oi.....

    ReplyDelete
  11. Mewahnya bekalan for lunch. Biasanya saya kalau bawa bekal pun baki spaghetti ataupun mi masak malamnya. Kesian kan...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah