Wednesday, November 20, 2013

Entry Buat Yang Bernama Suami....

PERBEZAAN ANTARA ISTERI DAN
GIRLFRIEND PADA PANDANGAN
SEORANG SUAMI

Isteri macam tv, girlfriend macam
handphone.

Dirumah tengok tv,
pergi keluar bawak handphone.

Takde duit jual tv, ada duit beli
handphone baru.

Kadang-kadang seronok tengok
tv, tapi selalunya masa banyak
habis main handphone.

Tv percuma sepanjang hayat, tapi
handphone kalau tak bayar servis
line, talian akan ditamatkan serta
merta.

Tv saiznya besar, berat dan
buruk, tapi Hp cute, comel,
ramping dan banyak butang
boleh picit dan boleh dibawa ke
mana-mana pada bila-bila masa
saja.

Kos penyelengaraan tv murah aje,
lagipun jarang rosak, tapi Hp..
mak oii.. mahalnya selalu
meragam plak tu.

Yang sadisnya Tv ada remote
control, tapi Hp takde.

Cuma satu je kelebihan Tv, takde
virus. Tapi Hp sekali kena virus
habislah!

JADI.. JANGAN PENING KEPALA,
PILIHLAH TV ANDA.. Tanpa TV anda pasti kesunyian di rumah..


Sumber FB

6 comments:

  1. Sungguh tersirat maksudnya..eheh

    ReplyDelete
  2. heeee I ada lah 'seorang tv' di rumah.. seorang tv yg kuat membebel :D

    ReplyDelete
  3. sambung kak ngah diva @zazamymoon punya statement... saya adalah smart tv.... macam2 ada... lol....

    ReplyDelete
  4. tapi sekarang nak tengok tv melalui phone pun boleh..Astro on the go pun ade..hehehe..just kidding..it was a good advise.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Saya punya TV ada Astro, macam-macam ada. Rugi kalau pilih handphone memahal tapi bukan hak milik kekal!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah