Thursday, July 9, 2015

#Cabaran20Hari Puasa / Raya 2015 - Kuih Raya Paling Best

#cabaran20hari ~ Day 12


Hi korang...x lama nak raya dh kan...mesti sedang rancak buat kuih or beli kuih..for sure beli atau buat kuih yg disukai ramai kan..mcm aku ada banyak gak la kuih yg aku suka tp biasanya akan buat mana yg jadi fav family..

Gambar from Google

Tart Nenas..fav aku tp selalunya tempah awal2..x reti la nk buat...

Gambar from google

Kuih Samprit...haaa ni dak Lisa adik aku pandai buat..suh dia je buat

Gambar dari google

Rempeyek kacang dan ikan bilis...tahun ni nak cuba buat...abah suka...


So itu je la setakat yg aku boleh share...yg utama yg aku tgok pasti licin bila tiba Hari Raya..
Macam kuih tart tu kena cari yg betul2 gebu...baru la puas makan bila melting dalam mulut...samprit tu pun sama...
Eh nk google la resepi rempeyek...nak buat..dulu mak suka buat...tp dia dah lupa resepi...
Lagipun dia x berapa sihat kan...so anak2 la yg kena buat...

#kelabbloggerbenashaari
#exchangefeedgroup
#Day 12


14 comments:

  1. kite pun suka tart nenas.. dapnye.. tak sabar nak makan sampai puas.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. dah lama gak xbuat rempeyek..:)

    ReplyDelete
  3. dua2 saye minat kak. Tak kisah menghadap sorang.

    ReplyDelete
  4. saya pun suka rempeyek..ikan bilis lebih...saya pun tak pernah cuba buat..malas nak berpanas depan kuali..heheeh

    ReplyDelete
  5. Siapalah kita tanpa kuih raya di aidilfitri kannn...hehee...saya buat 3 jenis jer thn ni.

    ReplyDelete
  6. tart nenas tu kalau yg gebu memang best kan SA

    ReplyDelete
  7. Sal vote suma ... makan sambil ralit tgk tv...tau2 habis je sebalang...

    ReplyDelete
  8. dua yang kat atas tu kuih favourite gak..sedapnya!

    ReplyDelete
  9. Rempeyek kcang dan ikan bilis tu lya suka gak

    ReplyDelete
  10. aida kalau makan rempeyek, buang kacang!
    hingga kan mak aida suka marah.
    katanya, membazir!!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah