Friday, July 10, 2015

Berbuka Puasa Dan Bersahur Dengan Zespri Kiwi Fruit...

First time dapat review job  Zespri Kiwifruit ni...teruja bila dapat sekali dengan bag comel tuh..semerbak bau Kiwi..tergugat puasa bila terbau haruman buah kiwi..bagai tak ssabar nak tunggu waktu balik dan seterusnya waktu berbuka..dalam otak takde fikir apa dah..fikir nak berbuka puasa dengan buah Kiwi ni aje...lagipun buah kiwi adalah buah kehemaran aku especiall Green Kiwi...aku suka rasayang masam-masam manis..Buah Gold Kiwi pun x kurang sedapnya...juicy dan diperkaya dengan pelbagai zat dan serat..Jangan tak tau..Buah kiwi adalah agent untuk digest...


comel kan bag ni...lepas ni jadi bag bekal aku pi kerja la nampaknya....


terdapat mug yang mengandungi 2 biji Green Kiwi dan satu pack dengan 4 biji Gold Kiwi


Muka orang happy dapat makan buah Kiwi...jangan x tau aku sorang je habis 3 biji...offer kat housemate dia tak nak sebab x suka...ohh...di rugi aku yang untung...


Zespri Kiwifruits terbaik!!!

Berikut merupakan beberapa khasiat dan manfaat buah kiwi untuk kecantikan wanita antaranya :

Dapat mencerahkan kulit wajah yang kusam


Di dalam buah kiwi mengandung vitamin E yang sangat tinggi, sehingga sangat ampuh dalam mencerahkan kulit wajah yang terlihat kusam. Kulit wajah kusam disebabkan oleh sel kulit mati yang menempel pada kulit wajah, sehingga kulit wajah tampak kusam. Kandungan vitamin E dan antioksidan yang terdapat pada buah kiwi mampu mengatasi semua itu, 

Dapat menghilangkan jerawat

Untuk menghilangkan jerawat, anda perlu menyiapkan beberapa bahan seperti berikut ini.

Bahan-bahan :

Buah kiwi yang telah dihaluskan, secukupnya
Air perahan lemon, 1 sudu makan
(Campurkan semua bahan mejadi satu.)

Cara pemakaiannya ;

Bersihkan terlebih dahulu kulit wajah yang berjerawat dengan air suam, lalu maskerkan campuran bahan tadi keseluruh kulit wajah yang berjerawat. Biarkan selama 30 minit dan jika terasa agak perit dan gatal biarkan sajasebab kandungan nutrisinya sedang bekerja. Setelah itu, bersihkan kembali dengan air suam dan ulangi dengan air sejuk untuk menutup kembali pori-pori yang terbuka. Lakukan setiap malam, dalam 3 hari biasanya jerawat akan mati dan mengering teruskan sampai bekas jerawat terkelupas.

Sebenarnya banyak khasiat buah kiwi yang kita tak tau...ada je 1000 satu kebaikkan dalam setiap buah-buahan yang kita makan...ada yang menjadi agent merawat kanser dan awet muda dan macam2 lagi...sebab itu perlu ada buah-buahan dalam diet harian kita..

Kalau nak cantik jom la makan buah...kalau nak cantik jugak...jom makan kiwi banyak2....

Zespri Kiwifruits Terbaik!!!

#zespri
#zespriSEA
#getfreshwithakiwi
#wakeupwithakiwi
#exchangefeedgroup
#kelabbloggerbenashaari


14 comments:

  1. Kiwi Zespri ni mmg sedap..x slp akak ada dua jenis kan..favourite ank bujang akak ni :)

    ReplyDelete
  2. tak sanggup nak letak kat muka sebab iday suka sangat buah kiwi. Hahahahaha kalau beli, tak nak share dengan husband pon. Hahahaha

    ReplyDelete
  3. Kalau beli kiwi.. eeemm.. ai kena sorokkan sebiji sebab pasti berebut dengan anak2.. nak pulak dak Adik cukup suka dengan buah tu.. ;)

    ReplyDelete
  4. tengok gambar yang da kena tarah tu pn terliur.. wajib carik jap lagik ni.. hee~ #simptommakmakmengidam

    ReplyDelete
  5. Sally tak dapat pun! hahahaha... #sentapkejap...

    tapi kiwi mmg sedap la oii..hahahha

    ReplyDelete
  6. wahh...dah dapat...saya pun dah rasa.....sedapkan...mai la tengook siiniii.... :) jgn lupa to follow ..tq .. :) http://blogsayayayacendana.blogspot.com/2015/07/kekal-awet-muda-bersama-zespri.html

    ReplyDelete
  7. sedap buah kiwi..sekali hadap je habis..hihi

    ReplyDelete
  8. Baru 1st time dengar buah kiwi boleh guna untuk hilangkan jerawat.

    ReplyDelete
  9. aida x pernah lagi makan kiwi.
    akan cari ni!
    nak cantik jugak...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah