Wednesday, July 1, 2015

Iftar 11 Nasi Ayam Special For Dania

Menunaikan Permintaan Anak

Hi korang....kisah Ahad lepas..ekceli bukan aku yang masak...tp adik aku...si Lisa...Dania dah berzikir dari awal puasa yg dia request nasi ayam...aku plak x suka nak buat yg renyah2...so import chef yg pandai masak nasi ayam hainan style...yg aku sempat amik gambar cuma gambar ayam ngan hiasan je...lain2 ntah x sempat....x pe la kot..janji tetap tema sama eh Senah semua....

Ada 2 jenis permintaan ye bab ayam tu...amboi demand masing2...x habis siap!!!!



Ayam kena amik bahagian whole leg dan wing sajork utk jamin habis..kalau part dada kang sure x cuit pun...


Di mekap sapu bedak kasik cantik dan wangi....satu menu steam chicken...satu lagi grill...


Grill guna piyuk magic je...jgn byk bunyik!!!


Salad wajib ada


Timun Jepun sbb mak suka...kruk krak rangup dia....tomato xde sbb lupa hiris...


Sos buat sendiri...sedap!!!


Yg hok grill la ni....sama je rupa


Hok yang steam adalah permintaan atuk....

X sempat nak snap rupa paras nasi....ekceli ada lauk lain standby utk sahur nanti...ada ikan bakar..udang kicap special suriaamanda dan sayur bayam goreng...nanti la aku up entry lain...laptop xde broadband je ada...nak cucuk tang mana kan...lambat skit la aku up segala mak nenek entry...sib baik ada back up gambar kat PC company....boleh la buat nanti..entry advertorial tu.....aku mls nk fikir cane...nanti la....

Jumpa lg korang next entry...


14 comments:

  1. fav nasi ayam...mmg part peha & wing jd rebutan...kalo part dada tk brp suka hehe

    ReplyDelete
  2. saya suka jenis steam.. mmg sedappppp

    ReplyDelete
  3. rasa macam nk masak nasi ayam pulak hari ni ....sedap

    ReplyDelete
  4. sedapnye, masakan mak yg terbaik ^^

    ReplyDelete
  5. menu mudah cepat dan ringkas:)

    ReplyDelete
  6. feveret ai jugak.. dapnya.. ;)

    ReplyDelete
  7. sos tu nampak menyelerakannnnn !

    ReplyDelete
  8. nampak menyelerakan..
    share lah resepi.. hehehee

    ReplyDelete
  9. Senang kan kalau ada kuali majik...heheheh

    ReplyDelete
  10. tetiba macam esok nak masak nasi ayam pulak. hihi

    ReplyDelete
  11. sy nk ayammm tuuu, hehehe~

    on diet katekan, boleh mkn ayam grill, tp off nasi... #dietatkins

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah