Wednesday, July 1, 2015

#Cabaran20Hari ~ Pengalaman Pahit Di Bulan Puas

#Cabaran20Hari Day 5

Hi korang...dah sampai cabaran  hari ke 5 dah kita...bermacam dugaan dan cabaran...baru2 ni aku di duga sekali yang maha hebat...tp aku x boleh Share di sini atau di mana2.....sabar...aku antara yang terpilih untuk menerima dugaan....


Jom citer bab kenangan pahit...

Masa mula2 tinggal kat KL..first sahur dengan linangan air mata..Lauk yg aku simpan untuk sahur tu dihabiskan housemate masa tinggal kat area Kepong yg lain...yg kat belakang Jusco Kepong...sib baik mmg ada roti spare...sahur la dgn roti..sbb first time sahur tanpa keluarga.
Kenangan pahit ke 2 yang aku masih ingat..tanak nasi...tp x tekan suis kat periuk nasi...nak makan nasi tu berair lagi...Imsak dah dekat...last2 turup lampu tidur balik...huwaaa x sahur pun....
Kenangan pahit ke 3..terkunci dalam bilik..sejam terkunci sampai azan subuh...tombol pintu bilik tu rosak...menakutkan...sedih betul....then yg simple2 macam gas habis tu adalah biasa...

Setakat ni Itu je pengalaman pahit yg meninggalkan kenangan sampai hari ni...sejak tu berhati2 agar tak berulang kembali...

Next aku share kenangan manis plak ok?

#Cabaran20Hari
#ExchangeFeedGroup
#kelabbloggerbenashaari
#Day5

13 comments:

  1. huwargh sampai hati housemate habiskan makanan tak tinggal kat SA sikit.....

    ReplyDelete
  2. mmg btl2 pahit yg first tu..huhu

    ReplyDelete
  3. cik nor paling pahit sdar2 dah azan subuh..huhu

    ReplyDelete
  4. Banyaknya kenangan pahit..adeh sabar jela kak

    ReplyDelete
  5. Kalau sendiri takpe lagi.. tapi bila melibatkan anak2 alahai sedihnya bila dorang tak sahur..

    ReplyDelete
  6. yang first tu memang pahit sangat kak amanda.... boleh terbayang frustrated tu camne...

    ReplyDelete
  7. saya pengalaman pahit takde rasanya tp kalau sedih adalah.. mak abah dua² meninggal dunia dlm bulan ramadan..

    ReplyDelete
  8. Mesti tension kan bab tanak nasi pastu lupa nak tekan tu haha sy pon pernh kene jgk

    ReplyDelete
  9. Alahai...kesiannya SA...itu semua dugaan mematangkan diri...heheheh

    ReplyDelete
  10. sedihnya kak..bila berjauhan dengan family ni dan sorang² memang tetiba je perasaan sedih tu datang kan..bertabahlah semoga lepas ni ada yang manisnya bersama family :)

    ReplyDelete
  11. Huhu pahit pahit pon kita ttp ingat ..kan kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah