Friday, July 24, 2015

Ni Bukan Topeng..Ni Muka Saya..

Wajarkah Dia Di Hina?

Astaghfirullahhalazim...Subhanallah...kesiannya dengan adik Niaszatie ni..sepatutnya semua kesiankan dia..tp ada jugak manusia2 bodoh yang ada otak tp x guna..aku citer ni viral baru2 ni...tp aku belum da kekuatan untuk share kat blog aku ni..tapi aku terpanggil untuk share bila terbaca dari blog orang lain tentang ni...sesungguhnya aku memang kesiankan adik ni..walaupun dia dilahirkan tidak sempurna macam orang lain..aku yakin dia macam kita semua jugak...ada keinginan dan dia sangat lurus..korang baca jer la jawapan dia bila orang komen dia macam tu...lurus dan telus je jawapannya kan...

Tetapi!!!Aku lagi kesiankan pada manusia2 takde otak yang SEMPURNA sangat tu..boleh plak komen macam tu sekali...korang dah kenapa erk?nak kata buta x plak masing2 yang komen tu..dari gambar kita yang sekali tegok ni pun dah dapat agak dah ketidaksempurnaan yang dialami oleh adik ni..wajarkan dia di hina?


Kesian lah....bukan aku kesian pada adik ni...kesian aku pada adik ni lebih kepada simpati sesama manusia..aku kesiankan pengomen2 Bodoh yang tinggalkan komen ni...kenapa la diorang yg komen semua ni wujud di dunia ni...kesian kat mak ayah diorang anak2 diorang jadi biadap macam ni...cuba adik beradik dia ditakdirkan macam ni..orang kutuk hina keji bagai..agak2 apa yang diorang rasa erk?
siapa kita semua nak menghina adik ni...sempurna ke hidup korang yang menghina ni?Rupa paras kan anugerah allah...

Aku try to search kat IG adik Niaszatie ni...rupanya ramai yang support dan sayangkan adik ni...betul famous dah adik ni dengan ribuan fans. Korang di luar sana..jom support dan jadi slah seorang fans adik ni..tunjuk kan pada Haters tu semua yang ramai sokong adik yang tidak sempurna paras rupa ni..ramai je yang sayang..kalau ada blogger2 nak buat program beramai2 jumpa adik ni pun aku nak ikut..semoga ada group2 blogger yang terpanggil untuk berjumpa dengan adik ni..jauh di sudut hati memang wujud satu perasaan yang sukar untuk aku tafsirkan..sampai aku keep on fikir..pa salah adik ini?Allah maha adil kan...walau x sempurna paras rupa tp kita semua sama..makhluk ciptaan allah...

so follower dan readers blog Suriaamanda...jom ramai2 follow ig fans adik Niaszatie sebagai tanda sokongan untuk adik ini kembali bersemangat..kata2 semangat anda amat penting untuk adik ini.

Dihari Jumaat yang mulia ini..semoga doa2 insan malang ini allah permudahkan...amin...

Jom follow

@niaszatie_fans

19 comments:

  1. semua ciptaan Allah adalah cantik

    ReplyDelete
  2. kite xde ig..tapi serius nyampah bace komen2 kt atas... xrespect org...korang ingt korang cantik sgt....

    ReplyDelete
  3. ciptaan Allah itu sempurna walau di mata manusia ramai yg nampak cacat celanya.
    Allah lebih tahu..

    ReplyDelete
  4. ada terbaca kat fb aritu.. kesian adik ni..
    yang pengomen tu pulak tak rasa takut ke menghina orang??!! Gggrrr!

    ReplyDelete
  5. saya tak tau nak komen apa.tapi dalam kes ni, yang tak tau nak komen apa tapi nak juga komen.sebab tu cakap apa sahaja walaupun hanya menyakitkan hati orang lain.

    ReplyDelete
  6. Allahuakbar... kadang-kadang ada manusia ni comment tak pakai otak...gitchewslahh jenis-jenis manusia yang rendah iq dan eq nya ....

    ReplyDelete
  7. Salam Dik...akak xde IG...tp memang tak patut la komen2 tu...depa tak sedar..dok kutuk dok hina tu..depa kutuk depa hina pencipta....allahuakhbar..semoga adik niaszatie tabah, dan sentiasa dirahmatiNYA..

    ReplyDelete
  8. manusia kak...dorang tak sedar esok lusa kalau Allah tarik nikmat muka tu....mau meroyan masing-masing -_-

    ReplyDelete
  9. Sudah sangat sempurnakah (termasuk akhlak) pengomen2 itu? :(

    ReplyDelete
  10. kadang suka sedih melihat orang yang mencaci maki dan menghina ciptaan alloh SWT.

    ReplyDelete
  11. tak baik betul kutuk² ciptaan Allah..kalau kena kat dorang camne pulak kan..baru tahu perasaan orang tu camne.

    ReplyDelete
  12. macammana pun rupa seseorang tu, SATU je penciptanya iaitu Allah.. Hina sesama kita samalah kita menghina kejadian tuhan.. Utk adik (kakak ke adik pun xpasti) niaszatie, sabar ok.. tak ada IG nak follow.. ;)

    ReplyDelete
  13. ada baik dan buruk IG n FB ni..
    tp selalu disalahguna..
    semoga Allah melindungi dia

    ReplyDelete
  14. dia pun manusia jugak...py hati dan perasaan...agaknya org yg hina tu mengong tahap gaban mungkin...

    ReplyDelete
  15. saya masa sekolah dulu pun kawan2 dengan cikgu selalu gelarkan hitam la apa..sebab saya hitam..yang pelik cikgu pun sama join sekaki..nasib la..orang tak cantik memang dipandang hina..tapi sekor pun tak datang minta maaf..dah banyak banyak sangt pahala kot..

    ReplyDelete
  16. setiap makhluk ciptaanNYA mesti ada kelemahan masing2 so jangan lah kita menghina org lain..huhu

    ReplyDelete
  17. ssh klu org perasan perfect,...

    ReplyDelete
  18. sy baru tahuu ig budak nihh, tq infoo.... huhii,,segera followwwww

    ReplyDelete
  19. bila tgk kelemahan org lain, kite akan egt kekurangan diiri sndiri.............tiade yg sempurnaaa~

    smg bersyukurlah smeuanyaaaa~

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah