Wednesday, July 29, 2015

Doktor Lokum Tiada Budi Bahasa & Durian D24

Semalam first time aku jumpa doctor locum yg sgt no manners..just asking if he can issue a referral letter for me to apply GL and refer my case to specialist..sebelum2 ni senang je aku dapat refferal letter dr clinic lain tiba kat klinik Kepong ni dia boleh jawab "you jumpa specialist ka..jumpa you punya tuhan sekali pun kalau you tak makan ubat dari klinik ini memang tak da guna, from this record I don't see you come here every month or often to monitor your problem"

Ada ke patut seorang doctor cakap macam ni kat pesakit? The best part is doctor yg rawat aku tu takde and dia gantikan..memang mendidih darah aku...sebelum aku jadi lg kurang ajar dan bertindak di luar kawalan..selamba aku keluar tanpa tunggu dia teruskan ayat dia..hanya aku jarang datang klinik tu dan dapatkan rawatan dari klinik2 lain jadi masalah pada dia?

Tak boleh ke dia cakap "puan dr record yg kami ada puan jarang datang klinik ni so..why not puan teruskan rawatan di sini untuk beberapa bulan sebelum kita refer puan pada specialist, let Dr Abd Rasid monitor masalah puan dulu if tak ok jugak then kita keluarkan referral letter seperti yang puan request.

Itu ayat yg selalu aku dapat dari doctor2 klinik lain. Aku just perlukan GL untuk dapatkan full medical check up from specialist dan untuk itu aku perlukan refferal letter..ingat aku suka2 ke nak pi jumpa specialist. .

Memang aku takkan jejak lagi la klinik dia ni..waima emergency sekalipun..unlucky me la tonight sbb Dr Abd Rasid tu takde malam ni..kalau dia ada takkan jadi macam ni..sebab tu aku tak suka doctor locumn..sebab dia tak tau masalah aku macam mana..cuma aku tak dapat nama dia je tadi..kalau dapat....

Doktor locum mmg ada one kind of attitude ke?


Panas hati punya pasal dgn doktor tu..aku makan durian D24 2 bijik...lantak la...biaq panas nak tidoq sat lg..uncle tu pandang pelik ja...sib baik peghut cheq kenyang..kalau tak mau up lg sebijik..


uncle sedang pilihkan buah terbaik untuk kami makan...memang pelik cara dia pilih siap goncang2 buah tu...tanya jugak kenapa dia goncang...dia kata mau dengar bunyi...kalau bunyi ada bagus baru bagi u makan...ini durian kena pandai pilih ma..kita mau customer puas makan...

giler cantik isi dia dan lazat berkrim...sedap wehhhhhh.......amik 2 biji x sampai RM50 pun....ye la makan je kan....kalau up sebijik lagi sure mahal gak...

Puas hati aku masih ada sampai hari ini...walau gagal dapatkan referral letter untuk dapatkan GL...aku akan cuba dapatkan jugak..memang kena buat full medical check up jugak...tak boleh tak sebab sekarang aku kerap sakit kepala..darah naik tinggi...pemakanan pun dah jaga dan kawal sebaik2nya....tapi masalah tu tetap menghantui... tak salah rasanya aku mintak referral letter..just untuk dapatkan GL nak jumpa specialist je...yang doc tu pi sound aku macam tu siap sebut tuhan plak apa hal kan...

17 comments:

  1. doc lokum mmg camtu biasanya..
    klu tau doc lokum mmg biasa xnak check terus..

    Ya Allah kak..
    sedapnya durian tu

    ReplyDelete
  2. Pernah terkena juga dgn dr. locum kat klinik tu...bila kata kita kena migrain, dia blh sound...pandai2 declare awak kena migrain...awak doktor ke...sedangkan mmg specialist dh diagnose kita ada migrain years ago...mmg sakit hati ngan dr locum kat klinik kat kepong ni...dr rasid tu baik tp tulah, bila dia takde, malas nak gi...

    ReplyDelete
  3. ada gak kes doc yang kna penampar kalau mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  4. bab durian tu mmg cik nor jeles..:)

    ReplyDelete
  5. HMMTAK PENAH JUMPA JUMPA dR CAM NI .....
    PELIK BETUI KAN

    ReplyDelete
  6. mesti doc tu trpinga2 ..pdan muke..berlagak sgt...

    ReplyDelete
  7. Sabor je lah kalau kena macm tu. Haishh. Sedapnyaa durian :)

    ReplyDelete
  8. Durian... eemm., sib baik bukan ai yg teman u g klinik tu.. kalau tak mesti kena paksa makan durian.. dah arr ai x mkn durian..

    ReplyDelete
  9. Memang doktor locum itu tak patut cakap seperti itu. Tapi most cases yang nak refer ke specialist adalah cases yang mana outpatient clinic or GP tak boleh handle seperti keperluan untuk membuat CT scan, ECG stress test dan sebagainya. Saya rasa untuk kes saudari, untuk mendapatkan referral ke specialist sebaik-baiknya berjumpa dengan owner of the clinic bukannya doktor locum sebab doktor locum cuma ganti tempat doktor residen and most of the time they don't know the history of the patients. Bersabarlah.

    ReplyDelete
  10. Salam Dr,
    Sebenarnya saya tidak di beritahu bahawa doc pd ptg tu adalah doc lokum..bila dah masuk bilik baru saya notice. .yup saya mmg perlukan referral letter untuk buat CT Scan, ECG Stress semua tu..ikutkan dgn owner clinic mmg senang je dpt sbb sblum2 ni pun pernah dptan dr dia..cuma mcm I ckp..I x diberitahu bhw mlm tu doc lokum..so I la jd mangsa dia seterusnya...thanks doc fo your comment..sedikit sebanyak lega jugak sbb bila timbul hal ni meninggalkan kesan yg sgt2 mendalam..until now I rasa makin x ok dr segi kesihatan..migrain I makin teruk..of course blood pressure I x turun2...

    ReplyDelete
  11. tak patut doktor cakap camtu..boleh bertambah sakit dibuatnya...bersabar je la kak..dah makan durian tu mood dah okay rasanya :)

    ReplyDelete
  12. doktor ni tengah ada masalah peribadi ke apa yang sampai cakap macam tu??memang ada tau doktor yang jenis ego.dia rasa dia je pandai sampai kan kalau kita minta apa2 dia anggap kita nak ajar dia..susah tau kalau jumpa doktor macm ni..

    ReplyDelete
  13. ehh, mcm nk tamporr gak tuuu, x belajar sivik kaaaa... ayoyooooo~

    makan durian lagii bagussss <> kan ~ smg segera sakit kak berkurangan, darah ke, ape2 la berkaitan k

    ReplyDelete
  14. ishh geram plak kat doktor tuh.. apapun sedapnya durian..

    ReplyDelete
  15. Dokto itu tidak menunjukkan sikap professional. Tindakan sebegitu mendedahkan sikap individu yang negatif. Ada peluang encik perlu membuat aduan kepada pemilik klinik. Supaya perkhidmatan beliau tidak di teruskan. Tiada ruang untuk doktor sebegini.

    ReplyDelete
  16. Dokto itu tidak menunjukkan sikap professional. Tindakan sebegitu mendedahkan sikap individu yang negatif. Ada peluang encik perlu membuat aduan kepada pemilik klinik. Supaya perkhidmatan beliau tidak di teruskan. Tiada ruang untuk doktor sebegini.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah