Thursday, July 16, 2015

Habuan Persiapan Raya Buat Dua Budak Ni Happy...

Dania dan Qhaira Happy Dapat Persiapan Raya

Budak - budak mana yang tak happy nak beraya...budak- budak mana yang x pernah sabar bila nak mak ayah belikan persiapan raya, namapun budak-budak..entah bagaimana la perasaan anak2 yang tiada mak dan ayah...dengan tiada persiapan...allah..tak sanggup nak bayangkan....

macam dua orang anak dara aku ni...terserlah kegembiraan di wajah especially anak dara aku Dania tu...memang setiap tahun la persiapan dia aku yang belikan..aku yang sediakan waima tiada persiapan untuk diri sendiri...tipu la takde cuma kurang untuk diri sendiri kan...ye la kerja macam nak mati tapi persiapan lebih pada anak anak...satu kepuasan bila tengok masing2 happy...senyum sampai ke pipi..

Qhaira dapat satu set pyjamas hello kitty dari mama...punya la dia suka sampai buat peace cara dia...happy menari2 pusing sana pusing sini ..heyyy sana...heyyy sini...the best part tak nak tanggal....mama suruh pakai untuk malam raya...dia x nak tanggal sebab dia suka hello kitty...


Kakak Dania lagi la happy...tahun ni catat sejarah dari baju sampai kasut jenama Hush Puppies yang memang la mahal nak mati...tp sebab dah niatkan nak bagi dia happy sesekali melabur untuk anak sendiri...alhamdulillah kakak happy...beratus2 untuk dia sorang je...cecah 800 untuk dia sorang...takpe la kakak...mama kerja siang malam cari rezki untuk kakak..sapa lagi yang mama nak layankan kalau bukan untuk kakak..untuk pihak2 yang sepatutnya bertanggungjawab tp x tunaikan tanggungjawab tu biarlah...itu antara dia ngan allah...apapun selagi mama hidup dan masih kuat semuanya mama buat untuk kakak seorang..janji anak mama happy dan cukup segalanya hidup disamping mama...mama cuma nak kakak belajar sungguh2 dan tunjukkan kita yang jadi mangsa keadaan ni boleh berjaya..buktikan pada mama dan semua orang yang kakak memang seorang anak yang berjaya...ingat tu...itu harapan mama pada kakak...

Tak sabar anak2 aku nak beraya....nanti aku cuba buat live update di pagi raya eh korang...itupun kalau ada yang baca blog....bersiap sedia la menghadapi fenomena UV blog jatuh merudum di musim perayaan bila semua orang sibuk beraya....

me counting days...mengharapkan suatu keajaiban yang membawa kebahagiaan di hari Lebaran...

moga allah permudahkan segalanya...amin..

4 comments:

  1. Sabar la SA..kita ibu2 ni memang utamakan anak2 je la..yang lain tu mungkin sebab bukan dia yang beranak jadi tak rasa apa2 bila tengok muka anak ni..tu yang tak kesah ..nak bagi,bagi..tak nak bagi,dia rilek je...

    ReplyDelete
  2. wow..meriah raya masing² dapat habuan

    ReplyDelete
  3. COMEL NYE TANG HELLO KITTY,
    kpd yg x brtnggungjwb tuhh, doakanlah dia berubahhh... anak tu pembawa rezekiii.... jgn dilupa.... kalau aniaya orang, ade lah balasan.....kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah