Sunday, July 12, 2015

#Cabaran20Hari Puasa / Raya 2015 - Aktiviti di pagi raya

#Cabaran20Hari - Day 16

gambar dari google

Apa jer aktiviti aku di pagi raya?

  1. seawal malam raya dah prepare dah gosok baju nak pakai masa pagi raya...semua baju anak dan abah mak...selalunya ada yang tukang gosok...tgok la sapa2 x bz kan...aku lak memang gosok aku nyer sendiri ngan anak dara la...
  2. Bangun awal pagi raya, mandi sunat pagi raya, pas tu siapkan makanan untuk semua sebelum gerak pi sembahyang raya..
  3. biasanya sebelum abah pi masjid masing2 dah siap sedia dah untuk salam salaman dan maaf maafan...time ni selalunya aku yang akan meleleh2 airmata dulu...sebak oii salam raya...ni tgh type pun sebak lagi ni..
  4. balik dari masjid dah tentu2 pergi ziarah sedara mara terdekat dulu...pi kampung abah pas tu balik kampung mak sampai la tgh malam baru balik rumah.
so far itu jer la aktiviti aku di pagi raya...mak dah x sihat ni memang kerja2 dapur tu aku la yang sinsing lengan...confirm punya...sib baik adik ipar dan adik2 lain yang beraya kat rumah aku tahun ni ada...boleh la bantu2 kan....

Rasa x sabar plak nak beraya ha......counting days ni....

8 comments:

  1. cik nor mcm tu jgklah kak..:)

    ReplyDelete
  2. dah tak lama ramadan nak meninggalkan kita..huhu

    ReplyDelete
  3. Sama laaa tgh mlm br blk umah ..klau tak mmg tak ckup masa nk jln2..kena habiskan jugak huhu

    ReplyDelete
  4. sekejap je puasa rasanya
    raya yang seronok anak-anaklah kan kak

    ReplyDelete
  5. x sabar nyer nak tunggu pagi raya.
    tahun ni aida beraya di umah mak abah. yahooooo...

    ReplyDelete
  6. Tahun ni.. eeemmm.. nanti lepas raya jelah kita share.. ;)

    ReplyDelete
  7. wahhhhh, semoga emak sembuh yaaa... smg emak sihat bertenaga k...amin !

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah