Wednesday, July 29, 2015

Chicken Wing Sedap & Ketam Nipah Sweet Sour

Makanan Sedap Dan Halal Di Petaling Jaya

First time makan kat Fatty Crab Restaurant...tgok review-review kawan2 blogger memang ramai cakap sedap..sesuai untuk semua pencinta2 Ketam...selain dari ketam ada jugak diorang jual chicken wings yang sangat2 awesome, bukan grill sebaliknya chicken wing yang di goreng...sampai2 jer time masa tu dah pukul 8.00 malam..kena beratur plak dulu sebab ramai kat sini...tak lama pun beratur lepas tu dapat tempat...aku plak jenis blurr skit..first time makan kat sini.....so leave it to yang biasa makan kat sini...


pandang sekali lagi memang menggiurkan..


sekilo ketam Nipah Sweet Sour and spicy....seksa nak makan..kena pecahkan guna tukul..kalau guna gigi aku rasa dah ramai dah patah giginya...tekstur isi ketam ni sangat2 manis dan pejal...jauh berbeza dengan ketam bunga yang selalu aku makan tu...no wonder agak mahal makan ketam nipah ni...keletuk..keletak bunyi orang menukul kat resturant ni..macam pelik plak...


sampah sarap selepas makan..nampak tak ada isi yang masih terlekat disitu...gara2 x dapat nak unggis segan konon orang tgok..


Fatty Crab Restaurant ni  halal ye...kalau rasa was-was jangan beratkan otak nak pergi so better tak yah pi dan abaikan aje restaurant ni..macam aku sendiri perhatikan memang ramai orang melayu kita makan kat sini dan restaurant ni menjadi tumpuan..

review yang aku baca kat SINI dan banyak lagi la..x kan nak up semua kat sini ye tak...jangan plak ada yang kecam aku lepas ni...pokok pangkal hati..kalau was-was x yah pergi...as simple as that...

total Damage : RM88...


Address: 2, Jalan SS 24/13, Taman Megah,
47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Phone:+60 3-7804 5758

15 comments:

  1. Assalam Kak..

    Wah..memang fav wana juga ketam nipah ni.mahal tapi berbaloi makan..bunyi keletak keletuk tu abaikan ja.yg pnting makan..hehe

    ReplyDelete
  2. wah ketam..mujur khaty tak boleh makan ketam,tak jeles sangat

    ReplyDelete
  3. sedapnya.....sib baik baru lepas makan

    ReplyDelete
  4. menarik nmpk..fatty crab dh slalu tgk org mkn tp tk pernh pegi lg

    ReplyDelete
  5. oh dekat je area PJ ni dgn Sue, nnt boleh cuba

    ReplyDelete
  6. Sally tak tau pernah kesini ke tak...sbb masa arwah papa ada dulu...selalu la pergi makan benda macam ni...lepas tu takde laa..hihihi

    ReplyDelete
  7. mak aihh ketam nipah tu..meggoda betul..tak pernah makan lagi ketam nipah tu..huhu

    ReplyDelete
  8. artis2 pun ramai makan kat sini..rasanya memang halal pun..kalau tak dah lama orang kecam artis2 tu makan kat sini..

    ReplyDelete
  9. semua nampak lazat berlemakk, fuhhhhh3333, kuatkan hatikuuuuuu~byeeee,bla dluuuu, hahahaa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah