Friday, July 10, 2015

#Cabaran20Hari Puasa/ Raya 2015- Memori Raya 90an atau Zaman Kanak- Kanak

#Cabaran20Hari - Day 14

Hi korang...apa memory raya aku erk...alahai macam xde yang best jer...kalau masa kanak2 dulu seronok nya bab ronda satu kampung pi terjah rumah2 kat kampung...kenal ke x kenal ke selamba je pi beraya..hehehe...pi berkumpulan la...masa tu xde soal malu ke apa ke...redah kasi pecah je...hiks...

credit photo Angah EFG

Motif meronda satu kampung sebab nak kumpul duit raya...kadang2 tu perut dah kembung dengan air sirap atau air2 lain..bukan nak makan ke apa....duduk x sampai 10 minit terus mintak diri nak balik..hahahaha...beza dengan zaman sekarang...anak2 ikut je mak ayah beraya...kalau x nak ikut lepak rumah tgok tv sebab banyak siaran best2..

memori paling indah collect duit raya la...berlumba2 collect duit raya..the best part tayang baju raya...sapa paling cantik...pakai baju kurung kejap je pun...xde nak pakai sepanjang hari de..tengahari dah tukar pakai jeans and baju yg sangat2 wow dimata yang orang lain takde..hahahaha...pernah jugak baju sama pesen sama kaler ngan adik beradik...sedondon konon...kecik2 x kisah la...cuba dah besar sedondon adik beradik...memang x la kan...

Apa kenangan raya zaman kanak2 korang?


9 comments:

  1. beraya satu kampung beramai² tu memang best!

    ReplyDelete
  2. yang pastinya duit raya dulu lagi mewah dari sekarang

    ReplyDelete
  3. Sgt berbeza Raya kita dulu dgn anak2 kita sekarang

    ReplyDelete
  4. Bez raya masa kanak2 dlu kan..rasa cam nk kembalikan je masa tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. budak2 skarang asyik ngan gadget jer..huhu

    ReplyDelete
  6. Dulu mmg raya satu kg best sesgt hehe

    ReplyDelete
  7. best nyer.
    aida xde pengalaman beraya seluruh kg.
    sebab mak abah x bagi pun...

    ReplyDelete
  8. Rindu dengan zaman tu.. la ni turn anak2 pulak.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah