Wednesday, August 19, 2015

My New Hair Colour By Luna Jesz..

MAKEOVER REWARD DIRI SENDIRI

Sebagai wanita bekerja dan bekerjaya, penampilan amat penting .selain melambangkan keperibadian diri, Selain itu kita juga membawa imej company kan..takkan company gah seantero dunia, macam-macam achievement tapi staff tak tau etika berpakaian yang betul dan tidak menjaga penampilan diri...ishhh dah macam perunding imej plak..imej aku pun orang yang rundingkan...hahaha..takde la korang aku just nak share jer dari ilmu yang aku dapat masa menghadiri PA Conference suatu ketika dulu.

So menurut fasilitator masa conference ni dulu etika berpakaian dan imej memang sangat2 penting dan tak boleh di pandang remeh. Setiap penampilan kita adalah satu mata untuk penilaian appraisal tahunan. Semua diambil kira.Bukan setakat mutu kerja dan disiplin aje tau.

Warna turut memainkan peranan penting untuk peribadi seseorang...macam aku warna-warna tanah je yang sesuai..tapi bosan la sesekali nak gak pakai kaler yang daring2 kan...tp percaya la korang kod-kod warna memang memberi penampilan yang sebetulnya dan dah terbukti dah...


Last 2 week aku warnakan rambut siap highlight lagi...almaklumlah kan bila dah umur lebih dari 35 tahun ni segala kecacatan dah muncul....cacat?hehehe rambut dah mula beruban la u olls...ye aku dah 37 tahun dan aku takde la malu nak ngaku rambut aku dah beruban walau tak banyak...

Takde la obvious sangat kalernya kan...

Yang penting aku puas hati...siapa yang buat ni...haaa...aku buat kat stylist yang aku jumpa kat Instagram...buat appointment terus pi kedai dia..Kat Maluri kedainyer...kalau korang nak rasa sentuhan ajaib beliau boleh la follow instagram dia...

@lunajesz

Sila follow dan buat appointment ngan Luna...dia sangat2 peramah...hasilnya nanti korang tentu puas hati....

7 comments:

  1. NONA lg suke yg itam berkilat, huhu~

    mcm nampak bermayaaaa gtuwwww

    ReplyDelete
  2. Wah cantik la color rambut akak..sesuai sangat..:)

    ReplyDelete
  3. nampak tak berapa nampak warna hijau.. ;)

    ReplyDelete
  4. SA pernah rambut pendek.??.tengok kakchik Ella sekarang rambut pendek..Ya Allah nampak macam gadis2 gitu..ehehhe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah