Tuesday, August 25, 2015

Sup Kaki Ayam Favourite..

DINNER RINGKAS DAN SEDAP

Hi korang...
Ada penggemar sup kaki ayam?Takde? alahai ruginyaaa laa...Sup Kaki ayam banyak kolagen tau..awet muda bak hang...hahahahaha...ekceli ini dinner aku malam tadi...cukup sekadar sup kaki ayam dan sedikit isi ayam...boleh la asalkan ada...masak pun dah lambat...hidup2 sup..nasi setengah senduk untuk alas perut..then terasa la kenikmatannya...makan sorang je? dah tu aku masak sensorang takkan nak makan ramai-ramai gak kan..sedap ke sup kaki ayam?

sodap tekau....hanya yang pandai je tau kenikmatannya...selain buat sup kaki ayam leh buat kari, masak elmak cili api dan jugak kerabu kan?sapa selalu makan kat kedai-kedai Thai tu memang tau la kerabu kaki ayam...



Lawan plak dengan sambal kicap simple ni ha....huiiiii...memang terangkat..panas sup ngan pedas sambal kicap ni...erm....boleh membuatkan makan nasi bertambah ni...tp aku makan sikit untuk alas perut sebab perlu makan ubat lepas tu....

Sekian laporan dinner malam tadi...jumpa lagi next time...

Resepi?

Alaaa...takkan korang tak reti masak sup kottttt.......

40 comments:

  1. Singgah petang =)
    suka jugak

    ReplyDelete
  2. betul ke kak kaki ayam banyak kolagen? huhu..teringin pulak rasaa..

    ReplyDelete
  3. suka. sebab senang. kalau dekat rumah sewa dah tak ada apa, sup telur pun jadilah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..sup telur campur kentang kan...goreng ikan masin...uiiiiiiii

      Delete
  4. sup kaki ayam pun ai mintak hb yang masakkan.. ekekeke.. setakat ni ai berjaya masak sup ayam waktu ai dalam pantang je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah u hubby boleh masakkan...i? sendiri masak la jawabnya...

      Delete
  5. Replies
    1. apa je jenis sup memang sedap kan Normi

      Delete
  6. Xmkn kaki ayam..husband je mkn..sbnarnye nak cuci kaki ayam ni mcm mane selain potong jari jemari die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je nak bersihkan..kaki ayam yang dah siap proses memang bersih kan..buang jari jemari runcing ngan hiris skit tapak kaki dia tu...then basuh bersih2 sebelum masak...senang...

      Delete
  7. Wana pun suka makan kaki Ayam..Fuh, akak saja tau buat wana terliur..huhu

    ReplyDelete
  8. Kak Suria, share la resepi sup tu..Bleh???

    ReplyDelete
  9. ohh, kaki ayam ade, kolagen?? i seee, ahhaha~
    and lau nk diet.., makan dada ayam is the best ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka daging ayam..suka part tulang2 je...

      Delete
  10. kalau beli ayam memang esok nya menu sup kaki ayam..heheh..selalu beli ayam 2 ekor,kalau nak masak campur sekali leher dan kepak dia..pehh!!bertambah2..siap dengan air asam dan ikan bakar...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn..yeay boleh gang...ramai rupanya yang suka ...

      Delete
  11. Replies
    1. jalan- jalan je..xde buah tangan ke..goreng pisang ke...hehehehehe

      Delete
  12. hehehe, suka tgk org makan je. kih3
    ibu kat rumah, sgt2 la sukaaa.. ^_^

    ReplyDelete
  13. sedap tu sup kaki ayam & kicap dgn hirisan cili merah mcm tu ....baru tahu kaki ayam ada byk kolagen..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul memang sedap..memang jadi rebutan...murah pun murah kat pasar

      Delete
  14. sedapnya kak..saya makn je kaki ayam ;)

    ReplyDelete
  15. ni arwah my mom punya faveret ni.. memang awet muda sangat, kulit muka dia lagi tegang dari I hihihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Nas..memang kaki ayam banyak collagen...

      Delete
  16. hahaha enjoy enjoy sedap..
    kari kaki ayam pun lazattt..emmmm


    Tips Cantik dalam 10 Minit

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa je yang melibatkan kaki ayam memang sedap la kan....

      Delete
  17. Kalau nani ada sup ayam gini suka campur dengan nasi panas dalam mangkuk macam bubur pastu makan. Sedapnyaaa :D

    ReplyDelete
  18. Banyak khasiat kaki ayam tu... sedap pun sedap...

    ReplyDelete
  19. huhuhu...yang penting masak lama sikit...bagi senang sedut je isi dia..kahkah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah