Friday, August 28, 2015

Kemeriahan Kini Terasa..

Kenduri Kahwin Adik-Persiapan 

Hi korang....aku baru dapat duduk...sangat-sangat sibuk dari malam tadi sampai la sekarang..dari pergi amik baju yang ditempah..ke pasar..bersihkan dapur sampai sekarangsedara mara dah datang dan dah mula buat kerja..walau tak ramai tapi tetap seronok..sebab kemeriahan dah makin terasa..



Makcik-makcik sedang merebus telur


Bab ni biasanya orang2 perempuan punya keja kan...hahaha sekarang org lelaki yg buat...


Keseronokkan kenduri secara gotong royong yang memang menjadi amalan family aku..kami memang x buat katering sebab abah memang suka cara macam ni..masa ni la kami nak mengeratkan silaturrahim..

Aku up citer awal permulaan kenduri je..ada kesempatan nanti aku up entry lagi..rasanya memang x dan agaknya...hehehe...takpe la slowly eh...

Dah jadi mak pengantin ni sibuk kalahkan menteri..

Doakan kenduri adik aku ni berlangsung dengan jayanya ye...

See u next entry....


23 comments:

  1. waaa, nampak sgt dah kemeriahan tu! :)
    Bestt sgt dpt kumpul dgn saudara mara :)

    ReplyDelete
  2. tau kak long tengah sibuk tu malas nak kacau...ahakss.... semoga segalanya berjalan dengan lancar dan jayanya...

    ReplyDelete
  3. bestnyer...gotong royong...teringat zaman Fidah kawin dulu...rindu riuh rendah

    ReplyDelete
  4. btul.. memang seronok... tp mas majlis.. ya ampun... patah pinggang. =D

    ReplyDelete
  5. Wahh..seronoknya dpt berkumpul sanak saudara :)

    ReplyDelete
  6. hehehe.. best nye kak ..x sabar nak tunggu adik yoorin kahwin tahun depan..memang kakak nya nak menyibuk..huhuhu

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya berjalan lancar dan tahniah buat adik SA bakal jd raja sehari:)

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah kak SA..
    kalau kak SA yang jadi "mak pengantin" confirm semua berjalan lancar... hehehehehe... :)


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete
  9. Best gotong royong merewang mcm ni

    ReplyDelete
  10. Wah,.seronok tengok masing2 sibuk bantu membntu, masih amal gotong royong..amalan yg ptut diteruskan..mgeratkan hbgn..:)

    ReplyDelete
  11. Akak wana terliur tengok telur tu..nak telur rebut..huwaaaa T__T

    ReplyDelete
  12. syoknyaa nak kenduri.. husna paling suka kenduri.. :)

    semoga majlis berjalan dgn lancar ye kak..

    ReplyDelete
  13. Kalau rewang cenggini kata org Johor le....mmg muai, puas makan dan cukup berkat tp kalau katering, kena stemet le kata org kg hihi..... Tp tulah, yg tak tahannya penat badan weyh....

    Kalau kenduri kawen mmg lelaki pompuan lah SA yg mengupas bawang tu

    ReplyDelete
  14. Moga perjalanan majlis berjalan dengan baik hendakNYA..

    ReplyDelete
  15. semoga semuanya berjalan dengan lancar

    ReplyDelete
  16. meriah klu buat kenduri secara bergotong royonng..

    ReplyDelete
  17. Salam, jelesnyee tgk org kawin yg masih guna rewang camni...i mean gotong-royong camni, sgt3 JIMAT KOSSSS!!! wuwuu...sy catering seribu org dh seploh ribu~ nangis lahhh hai~ hmmm upah family akak rewang utk majlis saya nt bleh tak? hahahaha

    ReplyDelete
  18. samalaaa kak suria, family pon tak suka order katering, kalau boleh majlis nak masa sendiri, rewang ramai-ramai. hari tu majlis kawen iday pon mak masak sendiri. hehehe :)

    ReplyDelete
  19. rebus telur. yes sesuatu yg aida suka.
    tak ler bagi gula-gula.
    telur masih relevan kan sebagai goody org kawin.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah