Monday, August 10, 2015

Siapa suka mandi sambil bernyanyi???

Perkongsian Yang Bermanfaat


Dalam sebuah hadis, Rasulullah saw bercerita, bahwa iblis meminta tempat tinggal kepada Allah seperti halnya Allah memberikan tempat tinggal kepada anak cucu Adam untuk berada di bumi.
"Ya Allah, Adam dan keturunannya Engkau beri tempat tinggal di bumi, maka berilah pula aku tempat
tinggal ! Kata iblis... Allah berfirman, "Tempat tinggalmu adalah kamar mandi atau tandas" (HR. Bukhari

Dari situlah kemudian iblis pun menggoda setiap orang yang memasuki rumahnya yang berupa kamar mandi. Godaan iblis macam-macam dan aneka warna. Contohnya; menggoda manusia
supaya:

1. Berlama-lama di dalam bilik mandi.
2. Bernyanyi atau berkata-kata.
3. Bermain-main air atau sesuatu yang lain (bawa hp mendengarkan muzik, berfacebook).
4. Membisik seseorang supaya kencing sambil berdiri.
5. Membiarkan baju yang kotor tergntung di dlm bilik mandi.
6. Melupakan seseorang untuk berdoa ketika hendak masuk atau keluar dari bilik mandi.
7. Mengambil wuduk sambil telanjang.
8. Mencoret-coret dinding bilik mandi.
9. Merencangkan kejahatan
10. Onani di dalam bilik mandi - air mani akan bercampur air mani iblis, menyebabkan terlahirlah toyol.

Maka, hati-hatilah sewaktu dalam bilik mandi atau tandas...
Cara yang terbaik adalah mandi, buang air dll sewajarnya saja... lebih cepat lebih baik...

MOGA BERMANFAAT...

16 comments:

  1. agreee ! jgn mndi lelama, nak2 time maghrib, sbb syaitan memang berkumpul smeua dlm toilet bile dgr azan, huhu...

    but, kdg2, ade bath tub bile g otel , tu yg seghonokkkk berendammm >__< tsk tsk ! (emoji ketawa smbil keluaq air mata)

    ReplyDelete
  2. suka nyanyi depan PC sambil buat kerja layan lagu je..hihi..xde music macam xberapa nak nyanyi.

    ReplyDelete
  3. Tak suka berlama-lama dalam bilik air.. kalau anak-anak senyap dan lama dalam bilik air, memang kena jeritlah dengan ai..

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  5. kalau boring tiada berteman boleh la duduk lama-lama di toilet

    ReplyDelete
  6. anak2 suka mandi lama-lama, main buih. Shower cream sebotol tak sampai sebulan

    ReplyDelete
  7. a very good info ni.
    bleh tak aida nak share di blog aida?

    ReplyDelete
  8. sejak ada anak tak sempat dah nak mandi sambil menyanyi..tapi masa muda remaja bergetah dulu selalu le buat perangai huduh ni..hehhe..seram je yang no 10 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela, dh berusia ni, x mau tunjuk kt anak perangai gituu, haha

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah