Friday, August 14, 2015

Bryani Buffet And Fantastic Four Screening By Food Panda

FLAME ON PANDA

Last week 6 Ogos 2015 aku berpeluang menghadiri sessi food review tetapi bukan aku sahaja sebaliknya ramai lagi blogger telah dijemput untuk mencuba makanan di salah sebuah restoran India yang paling popular di Bangsar iaitu Fierce Curry House. Fierce sangat terkenal dengan bryani gaya Hyderabadi. Fierce sememangnya tidak asing lagi dengan pelbagai anugerah yang dinobatkan oleh Timeout KL, telah dicalonkan sebagai curry house terbaik berturut-turut dari 2012-2014 dan merangkul anugerah yang sama pada tahun 2015.Berkualiti dan Konsisten adalah motto utama Fierce.


signage Fierce Curry House.


tagline " If you like our curry, tell everyone it's Fierce !!!


me with food panda bunting


Sebelum makan malam di hidangkan , En Sidney Ng dari Foodpanda Malaysia telah memberikan sedikit ucapan aluan dan memberikan info berkenaan perkembangan perjalanan serta kejayaan Foodpanda yang telah di lancarkan lebih kurang 3 tahun lalu di Malaysia.


Diikuti ucapan dari pemilik Firce Curry House dan Fiercer Curry House, Publika iaitu En Herukh Jethwani. Beliau berkongsi lebih lanjut tentang sejarah Fierce Curry House serta menu Signature restoran ini iaitu kepelbagaian Beryani dari jenis biasa sehingga kepada hidangan yang mewah iaitu Beryani Lobster.




Para tetamu dihidangkan dengan pilihan hidangan signature Fierce's termasuk beriani, terung masala & ayam masala. semua masakan telah di masak sempurna mengikut tahap kepedasan yang sempurna.


makanan yang dihidangkan


me with goodie bag from food panda.


Selepas sesi makan malam diikuti pula dengan tayangan filem superhero hebat Fantastic 4 di Golden Screen Cinema, Mid Valley.All in all memang sangat- sangat menyeronokkan, siri aksi yang ditunggu-tunggu sebagai penutup tirai petang itu.

Sedikit tentang Foodpanda.

Foodpanda is a mobile food delivery marketplace operating in 40 countries an territories around the world. The service allows user to select from local restaurants and place orders via the mobile application as well as the website. Foodpanda has partnered with more than 58,000 restaurants worldwide.

For more info : 

Website > www.foodpanda.my


Instagram > @foodpandamy 

wechat > foodpandamy


23 comments:

  1. saya saya! suka KARi! hehehehe.nak nak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...sama la kita penggemar kari...

      Delete
  2. sedap, ahahhaa, perut laporrrr lah katekannnn ~
    kak, ni xde area jb ker, kak xde event area jb ker~

    ReplyDelete
    Replies
    1. event kat JB? Kalau payment masyuk leh la pi kan...ni kat KL je nona....

      Delete
  3. ini kalau Ash nampak panda nih... ndaaa...ndaaa... ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. santeknye kakak falsya nieeeeee...(komen larik tajuk...;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk...lari tajuk pun boleh...thanks Falsya

      Delete
  5. dah makan tengok wayang pulak..alahaaiii bestnyaaaa.. haha

    ReplyDelete
  6. pemilik restoran mesti besar erk kak SA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 makan free kot..heheheh...nakal KG

      Delete
  7. aauuww.. menggoda selera ai you..

    ReplyDelete
  8. Salam, perghhhh kari lobster!!! Gila mewahhh...tak pernah dibuat orang..bagus! nama perniagaan pun comel dan senang nak ingat, hehe

    ReplyDelete
  9. Amboi sedapnya..bryani my fav..adei, lapar!!! :)

    ReplyDelete
  10. kalau ada kat seremban lagi bagus kan kak..leh gak try :)

    ReplyDelete
  11. dapat makan ,dapat tengok filem lagi..memang best la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah