Friday, August 21, 2015

Kenapa Lelaki Cerewet Bab Shopping..

JUALAN MURAH PAKAIAN LELAKI DI 1 UTAMA SHOPPING COMPLEX

Selalunya wanita yang sangat-sangat cerewet bab pakaian kan bila time sales memang lama kat sesuatu bahagian. Kalau lelaki pun lebih kurang sama la..sangat cerewet. Orang perempuan asal cantik jer dia rembat..grab sana sini terus banyak shopping bag. Kalau orang lelaki di belek..letak...belek..letak..last-last tak ambil terus ke tempat lain plak...kita yang tak beli apa-apa ni ikut jer la..dari satu tempat ke satu tempat..

Tapi aku respect orang lelaki bila membeli belah..walau cerewet dia amat memerhatikan kualiti sesuatu barangan dan fikir lama sebelum membeli..kalau aku as orang perempuan ni asal cantik..asal berbaloi..grab je..x pernah nak check betul-betul..tu la pasal kadang-kadang sampai rumah baru perasan ada yang koyak, jahitan x ok..besar or terlalu kecil baju tu..shame on me la...hahahahah....

Jom tgok baju-baju kerja lelaki yang cantik2 kat Bonia 1Utama ni...









Macam-macam kaler dan corak....

selalu up pasal baju-baju perempuan je kan..baju-baju lelaki pun x kurang hebatnya...ada yang kasual ada yang betul-betul formal.Sekarang pun tengah sale kan sana-sini...

so yang lelaki boleh la shopping baju-baju kerja sebab ada banyak sales sekarang ni sempena Merdeka kan....tetapi berbelanja dengan bijak ok?

Sebelum tu nak tanya Kenapa lelaki cerewet bab shopping erk?

17 comments:

  1. tu laa.. Kalau husband za..Nak beli satu barang.. Segala hal dia pikir..Kita ni pikir nak beli terus ja.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. bEcause dorang rase dorang ada lebih lebihhhh banyak tanggungjawab..so mesti pilih yg berkualiti, tahan lama, memuaskan...so xdelah bazir sgt, duit lebihh bole simpan elok2,

    maybe.....dan dorang tak suka banyak2 barang, yg sy selalu perhatikan, simple dan memuaskan is ok,hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youu lah sebab suker, haha..
      maknanye, betol jugak ler kdg2, ye dokkk

      Delete
  3. baju lelaki tak banyak pilihan sebab fashion lebih kurang je kan..dorang memang teliti bab pilih baju ni..huhu

    ReplyDelete
  4. terbalik plak dgn sesatunya lelaki kat dlm rumah ni, abah husna.. hehehe..
    dya kalau boleh semua nak simple dan cepat je.. tak de dah belek2 nih.. kita yg pompuan ni laa kena belek utk dya kang risau dya pulak yg tak sedap pakai.. mula laa tak nak pakai.. selalunya mcm tu lah.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. uhuhh memang pun tau. laki kita klu beli baju, semua tempat dia telek. adeh...

    ReplyDelete
  6. hah, tu betul kak..wana setuju..lelaki memang cerewet bab shopping..sebab fiance wana orangnya macam tu..tapi tulah dia, kalau dah suka benda tu nak beli juga walaupun mahal..

    ReplyDelete
  7. some cases.. mcm terbalik... vice versa

    ReplyDelete
  8. tang dia beli baju lama xpa kan kak.. kalao kita yang beli barang kita , hamboi muka hat hitam dah pon makin hitam jadi nya ^_^

    ReplyDelete
  9. Betul..suami saya macam tu..kalau pilih kasut ke baju ke dia punya belek tu entah apa yang dia nampak..belek jahitan ke tak tahu la..punya la lama...kadang2 kita ingt dia pegang baju tu lama,dia nak ambik yang tu last2 yang lain yang dia ambik..

    ReplyDelete
  10. hahahah kan.. memang agak menyampah kalo temankan mereka. katanya nak selesa tak ketat sangat dan selesa.. haiyoo


    3 kisah semua wanita wajib baca

    ReplyDelete
  11. Laki kita x guna baju2 kerja ni hihi, tpi laki kita x da la cerewet.apa yg kita bli itula yg dia pkai..yg pnting selesa :)

    ReplyDelete
  12. en. Suami tak pakai baju macam ni jadi selamat ai tak perlu hari2 gosok baju jenis ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. uuuuish tiga for 70% off.. memang menggila hahaha..

    ReplyDelete
  14. dia cerewet sbb nak cr baju yg tahan lama..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah