Sunday, August 9, 2015

Survey Teman Yang Tidak Menukar No Handphone..


Jika anda punya teman yang tidak mengganti nombor HP nya sejak 5-10 tahun lalu, hargailah teman anda tersebut!!

Atau anda sendiri adalah orang yang tidak pernah mengganti nombor HP pribadi anda sejak 5- 10 tahun lalu?

Jika iya, selamat, anda adalah orang yang dapat dipercaya!

Mengapa?

Kesimpulan dari survey di China, Amerika, Inggris, Korea, bahwa bila ada orang yang tidak mengganti nombor HP nya lebih dari 5-10 tahun, bisa dipastikan bahwa ia adalah seorang yang layak dipercaya.

Mengapa dibilang layak dipercaya? Berikut alasannya...

1. Tidak berhutang budi pada, tidak takut ditelepon orang;

2. Tidak berhutang wang, tidak takut ditelepon dan dikejar oleh penagih hutang;

3. Tidak takut direpoti oleh orang lain, ringan bahu;

4. Suka bernostalgia, berharap teman lama masih mencarinya walau pun setelah lewat bertahun-tahun, maka ia bertahan untuk tidak mengganti nombor HP.

Dari beberapa point alasan yang dapat dilihat di atas, 5-10 tahun lebih tidak mengganti nombor HP, hanya menggunakan 1 nombor, 24 jam HP menyala, orang ini adalah orang yang dapat dipercaya.

Apakah anda sebagai jenis orang ini? Atau anda kenal orang yang begini?? Kalau iya, harus hargai teman yang begini ya!

13 comments:

  1. Wow...saya ler tuh!!hahahaa...beli no thn 2004...harga no fon masa tu rm80++

    ReplyDelete
  2. Rasanya Lya kot hhehe, tak da la Kak gurau ja..tpi Lya memg tramat jrg tukar2 nombr, yg guna skrg ni pun da nak 4 thn

    ReplyDelete
  3. btol2, hahaa, nona cuma ade satu nmbor je, yg dh ilang, pastu g center, dptkan balikk,,, yg lain nombor, buat tak heran sgt, hahaha, tp suke gune dua nombor laa gituu..

    ReplyDelete
  4. pernah tukar no phone tetapi bukan sebab2 di atas...guna prepaid pastu lama x top pup terus terminate..frust!!!

    ReplyDelete
  5. saya tak tukar no since form 2. sememangnya saya boleh dipercayai.. hee :)

    ReplyDelete
  6. sya pn dah lama xtukar no phone..:)

    ReplyDelete
  7. Fiza pun setia pada yang satu..so xde la kawan lost contact..hehe

    ReplyDelete
  8. Pengajaran terdahulu mengajar untuk ai lebih menghargai no. sedia ada.. frust... huhuhu...

    ReplyDelete
  9. kdg bukan apa kak..
    malas nak g provider br tukar line..
    so amik je no baru..hehe

    ReplyDelete
  10. aida & mr.asben maintain no skang ni rasa nyer sejak sebelum kawin kot...
    bulan ni aje da masuk anniversary ke 12 hi hi hi :)

    ReplyDelete
  11. saya dan suami la tu..heheh//kami tak pernah tukar no tel..tukar telco ada la..memang rimas kalau ada kawan2 yang asyik tukar no tel..kita nak call tiba2 tak dapat dah..dah la tukar no tak reti2 nak bagi tahu..kalau ada hal2 penting jadi menyusahkan pulak..

    ReplyDelete
  12. wana pun dah bertahun tak tukar no..susah kalau asyik tukar no..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah