Wednesday, August 19, 2015

Craving Rojak Berahim Kuala Pilah

ROJAK BERAHIM ROJAK PALING SEDAP DI KUALA PILAH

Lama tak buat food hunting macam dulu-dulu. Sejak semakin sibuk dengan aktiviti kat tempat kerja dan aktiviti blogging dah jarang dapat habiskan masa mencari makanan sedap.Sedap pada aku bila ramai orang beratur tunggu giliran nak makan atau nak bungkus. Walau hanya kedai biasa di tempat yang biasa tetapi rojak ni tetap dapat perhatian masyarakat setempat atau perantau2 yang pulang bercuti.Orang-orang area Kuala Pilah NS tahu la ni...


Dulu rajin pergi...sekarang takde masa nak di luangkan semata-mata nak makan rojak Berahim ni..rojak yang di jual turun-temurun oleh sebuah keluarga..memang sedap..especially kuahnya...tak mampu aku nak gambarkan sedap yang macam mana cuma korang kena cuba la...

Lokasi di Medan Selera Pekan Kuala Pilah berdekatan dengan Pasar Besar Kuala Pilah.. weekend memang pack kat sini sebab hanya gerai biasa je..tapi tak putus- putus orang berkunjung...lepas kenduri kawen adik aku nanti aku nak terjah ke sini la...lama tak bawak mak dan abah makan kat sini...

19 comments:

  1. cam nak cuba jer..tapi tu la selalu tak berkesempatan nak singgah mana2..lepas hantar anak kat Matrik Kuala Pilah ..mesti terus balik..

    ReplyDelete
  2. saya x minat rojak2, nak2 kalau bercmpur timun, huhuuu~
    kalau makan sorang, bolehla pilih, tp salu makan ngn mak, msti brcmpor timun, automatik jd x nak, hahaha

    ReplyDelete
  3. tgk gambar pn nampak sdap..klu makan mmg mabeles..:)

    ReplyDelete
  4. ok klu balik kampung nanti nak ahjak laki singgah ... cam besh je

    ReplyDelete
  5. Rojak my favourite! Kalau pergi sana, kena try ni... entah bila la nak pergi.. hehehe

    ReplyDelete
  6. belum sempat rasa lagi kak..biasa beli kat pilah perdana..rojak lia tu je..dekat sikit..sedap pun sedap.one day kena try jugak rojak berahim ni

    ReplyDelete
  7. uishhh kak..sedapnyeeee..bilas lak ngan cendol..nyummmmsss..

    ReplyDelete
  8. dah lama jugak tak pegi makan rojak berahim tu, memang sangat sedap

    ReplyDelete
  9. Alamak nampak sedap la tengok rojak tu..lapar

    ReplyDelete
  10. Menggoda tgk.. Dah la lama tak makan rojak...

    ReplyDelete
  11. wow...buat minum petang..alahai sedapnya..

    ReplyDelete
  12. dapnya.. dapnya.. sebab perut ai tengah lapar.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  13. dulu selalu ada prang jual naik motor..tapi kan kat penang susah nak jumpa yang macam ni...kalau ada pun cina yang jual..kalau mamak rojak dia lain banyak..

    ReplyDelete
  14. My feveret rojak, dapnya nyum nyum

    ReplyDelete
  15. tak pernah sampai Kuala Pilah.. huwaaa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah