Monday, August 24, 2015

Terlerai Rindu Di Hati

Begini Nasib Weekend Mama

Tak semua orang boleh bertahan macam apa yg aku alami selama 6 tahun berkerja di KL. Kadang-kadang ada je yang pertikai sebab bukan jauh mana pu KL ngan Seremban..boleh je berulang tp mulut2 puaka yang bercakap tu tak tau susah senang orang kan...kalau gaji 10k ke atas boleh la hari2 berulang naik kereta..ye tak so aku xde la masalah dengan perasaan rindu kat anak ke apa kan...ahhh..persetankanlah cakap-cakap orang yang hanya menuding jari..diorang tak rasa apa aku rasa so diorang boleh bercakap je kan..

So takmo sedih-sedih hari ni...takmo Monday blues..jom tgok gambar aku ngan anak2 kat Nilai 3 last week..balik dari Nilai 3 tu kakak Dania demam panas yang hamat....risau giler mama dibuatnya..tetapi lepas di pantau alhamdulillah kakak ok je...hari ni nak pergi kerja pun kakak x demam dah..so mama pergi kerja and kakak pergi sekolah ye...


Kakak Dania dan Qhaira..


Kakak terpaksa peluk Qhaira sebab x leh duduk diam..


Cubaan Qhaira melepaskan diri..


Terubat rindu mama kat Kakak Dania...abaikan jerawat gatal bahagian dagu mama tuh...


Macam ni la nasib aku kalau korang nak tau..kalau takde keja luar maka boleh la balik tgok anak setiap hujung minggu.. kalau kena kerja luar memang postpone sentiasa la.. tak dapat bayangkan kalau dh kawen tahun depan...harap2 dapat jadi complete family macam orang lain...itu doa aku di setiap penghujung solat..moga allah makbulkan impian aku yang satu ni...aku tak perlukan harta benda melainkan sebuah keluarga yang lengkap dengan kasih sayang...


Nota hati Suriaamanda:-
Percaya saja...Tuhan menggenggam semua doa..Lalu di lepaskannya satu persatu di saat yang paling tepat....




13 comments:

  1. insyaAllah..Allah makbulkan doa akak tu..

    ReplyDelete
  2. Comel tengok pic Dania dan qhaira..hehe, cara nak lepaskan diri tu memang cute..haha..

    ReplyDelete
  3. Semoga Apa yg akak impikan termakbul, insyaallah amin

    ReplyDelete
  4. Pedulikan cakap2 org kak.. Smg akak terus kuat..")

    ReplyDelete
  5. dh mcm adik kakak falsya tgk..hehe..

    insyaAllah kak..moga Allah makbulkan doa akak..suke ayat last akak tuh..

    ReplyDelete
  6. Amin, saat yg sesuai, pasti rezeki milik kita, Rezeki, tak pernah salah alamat, smg dipermudah urusan ye

    ReplyDelete
  7. insyaallah , Tuhan mendengar doaa akak :)

    ReplyDelete
  8. Salam, xpe kak..org sekeliling mmg hanye tahu bercakap...even jauh xbmaksud renggang, sy tgk hubungan akak dgn damia still mesra, damia mesti tahu jaga diri, sbb dia pun syg akak..hehe.. :)

    ReplyDelete
  9. in sha ALLAH..semoga tercapai segala impian kak SA..

    ReplyDelete
  10. Salam... in shaa allah , aturan Allah tu maha sempurna...
    Ujian yang datang pun..sebenarnya nikmat untuk kita...memang sakit perit pedih..tapi, Allah bagi ujian itu hanya untuk org2 yang DIA sayang dan DIA tahu...hambanya mampu/kuat utk menanggungnya..

    Kasih sayang ibu, untuk anak2..tak ternilai harganya... ;)

    ceria2kan ke blog Elly..

    MY BUSINESS, MY LOVE, MY PASSION ~ BISNES SHAKLEE TURUN TEMURUN...

    ReplyDelete
  11. Dah jumpa Penawar..... lepas rindu... Kakak Dania dah sihat ke?

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. bukan senang nak jadi senang.. macam tu lah sebaliknya..
    Suka dengan nota hati SA tu.. ;)

    ReplyDelete
  13. semoga kemanisan sebuah family akan dirasai tak lama lagi :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah