Thursday, August 6, 2015

Penangan Tak Sihat...

Turun Berat Badan Cincin Jadi Longgar



Tadi kat KPJ timbang berat badan...51.5kg...sebelum ni dari 49kg naik 3 kilo lepas raya ari tu..banyak giler naik..makan je masa raya ari tu kan...well lega sikit hati ni sebab berat badan aku turun balik..phewww....aku bukan jenis amalkan senaman hari2 kan..even seminggu sekali pun payah....terasa berat badan turun sebab cincin dah longgar...hehe...sib baik tak cicir...kena tukar ke jari lain la nampaknya...or kena beli cincin lain ni? Amboiiiii......nak cincin baru beli sendiri...hahaha...alhamdulillah pegi check up tadi so far takde apa2 yg membimbangkan cuma aku kena treatment untuk 2 bulan...batuk tak teruk sangat sebab takde Bronchitis...paru2 clear..tp kena keep on makan ubat..treatment 2 bulan tu sebab masalah darah tinggi..susah bila ada history family darah tinggi ni..memang tak boleh lari dari potential menghidap penyakit yg sama..
Inilah dikatakan nasib badan.....kena la makan ubat...

24 comments:

  1. SA, semoga cepat sihat....amin:)

    ReplyDelete
  2. aah..kalau ade genetik ni..susah sikit..jaga kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  3. Wah dah turun berat badan tu kak..Apapun, jga kesihatan ya

    ReplyDelete
  4. sakit2 pun hikmahnya berat badan turun ..hehe..:)

    ReplyDelete
  5. Jaga kesihatan ya Kak, nak kna kecilkn cincin tu hihi

    ReplyDelete
  6. kak ana doakan SA kembali sihat sedia kala dan meneruskan aktiviti harian dengan sempurna, amin. :)

    ReplyDelete
  7. Salam singgah sini SA...semoga cepat sembuh yer dan jangan lupa makan ubat...

    ReplyDelete
  8. ha ah ea, keturunan darah tinggiii , same as me , but sebelum meningkat lg umur ni, nona try harder for kawal nye.... sobssss~

    Smoga sembuhh dan happy yer sis :) beli lerr cincin spare . hahahaa

    ReplyDelete
  9. huhuhu...acaner nak kuruskan jari ni...jari kita gemok2

    ReplyDelete
  10. Jangan skip makan ubat ye.. ;)

    ReplyDelete
  11. 49 naik 51 kg je....x byk lah...ni berat 61...puasa sebulan turun 58 kg lepas raya naik 59kg...adus!!!!

    ReplyDelete
  12. sy klu berat badan naik ssh nak trn..huhu

    ReplyDelete
  13. do take care...
    jgn ngelat makan ubat :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah