Saturday, August 1, 2015

Badan Kecik Makan Banyak Tapi Tak Gemuk..

Dilema Makan Banyak Tapi Tak Gemuk

Hi korang...mesti anda antara orang2 terdekat ngan korang yang jenis macam ni kan...cuba macam aku ni ha..asal makan lebih skit lemak tu bagai berlumba2 berkumpul...serius stress...

He..he..he...
Memang ada...paling dekat housemate ( lambai2 tangan kat Kimi)..badan kecik tapi makan banyak..kalau aku amik nasi sikit dia marah giler...tapi memang tak leh ikut la..maunya naik berat badan aku nanti...bukan senang nak turunkan berat badan...
Tapi la ni aku dah kurang selera nak makan...maybe sebab tak sihat kot...nak makan yang sup2 je...aku notice seluar makin longgar..bukan makin ketat..size seluar masih 26-27..erm...dah kenapa plak...sibuk buat persiapan adik aku kawen ke erk?

27 comments:

  1. terasa ida...ida makan bnyk tapi tak naik pun berat...huhu

    ReplyDelete
  2. Bagi maintain je A.. dah kurus kalau tak maintain naik balik buat penat je diet kan.. ;)

    ReplyDelete
  3. kita geng Kak SA...makan sikit tetap naik...huhu..serasi dengan lemak namanya tu

    ReplyDelete
  4. 26-27 tu kira okey. time ni la paling sesuai untuk turunkan berat badan, tgh tak da selera nak makan.

    ReplyDelete
  5. Sy plak ni jenis yg naik cpat tp nasib baik cpat turun. Tp yg x naik2 ni, grrr. Geram je tgk.

    ReplyDelete
  6. Tahniah kpd badan kecik tp x gemuk..hehehe..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. cemburu betul tengok orang boleh makan banyak tapi badan tetap kecil comel..saya pernah terbaca kat satu lam web ni katanya orang yang makan banyak tapi tetap kurus ni sebab sistem pencernaan nya baik..dia makan banyak serat dan minum banyak air ..itu rahsia sebenarnya..

    ReplyDelete
  8. Sy la spesies camtu... Makan byk org ingat sy bela jin..sebab tak besar-besar gak... Makin kurus ada la...

    ReplyDelete
  9. pasti seronok bila makan x naik2

    ReplyDelete
  10. if dh mkn byk tp still maintain kurus,mksdnya metabolisme bdan die mmg tinggi..slalu jd pd org yg aktif..bkn mksd org yg ske sport,tp jenis byk buat kerja fizikal etc...rahsianya cuma dengan cara mkn yg betul,timing yg betul n air yg byk...

    ReplyDelete
  11. saya spesis gini.. tapi sampai satu tahap stress gak sebab makan banyak berat badan tak naik-naik.. dapat naik 1-2 kg pun seonok aihhh..

    ReplyDelete
  12. yaya ni jenis cepat naik...tapi cepat pulak turunnya...

    ReplyDelete
  13. hehe..husband lya la camtu...mkn byk mana pon..x naik2..
    bini je y naik ni..

    ReplyDelete
  14. my spesis pulak kalau makan terlebih, naik terlebih
    kalau tak makan terlebih, akan turun terlebih..
    flexible sgt badan ni

    ReplyDelete
  15. sy begini..org tgk badan kecik..makan byk tp badan macam tu juga
    metabolisma tinggi kak tp kena kawal kolesterol

    ReplyDelete
  16. Salam, hahahaha sy lah antara org2 yg begini, kak...badan kurus tapi makan banyak..sy suka makan berulang..

    ReplyDelete
  17. cik nor ssh tol nak trn tang drumstik n bontot..:)

    ReplyDelete
  18. ada... member se opis.
    kurus kering tapi makan byk.
    jeles bebeno!!!

    ReplyDelete
  19. mmg ada...kat opis JM ada beberapa org...belasah je mkn x kisah mkn apa pun mkn byk mana pun..badan? x naik...kalau JM mkn camtu x sampai seminggu patah jarum penimbang

    ReplyDelete
  20. sibuk adik nk kawen ker,, memangg akak yg nk psang bodyy?? ^__^ hehe~

    untung2 kalau cpt turun, dan memang x gemukk even mkn byk.... tp still kena pantau kesihatan gakk tuu..kann~

    ReplyDelete
  21. bagus menu nihhh, nampak sodappp ! nona pun baru nk ON SIHAT balik.. which is..ON DIET .. hahaha~
    nk try mkan giniy laa, tp less carbo punyerr~~~~~
    #dietatkins

    ReplyDelete
  22. Jeles juga dengan orang yang kuat makan tapi badan tak gemuk2....

    ReplyDelete
  23. Jeles juga dengan mereka2 yang kuat makan tapi tak gemuk2....hihi

    ReplyDelete
  24. Eyda spesis macam tuh.. telan laa banyak mana pun, badan memang susah nak naik.. kekadang makan lagi banyak dari orang lain.. sampai ada member gelar perut stokin..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah