Tuesday, August 11, 2015

Dinner Yang Mengecewakan

Dinner di Eye's Steak Pantai Dalam

Banyak kali jugak kalau aku yang decide nak pi dinner kat tempat baru akan berakhir dengan kehampaan..kenapa aku kata hampa?hampir 1 jam mencari restaurant...dengan harapan besar even susah payah cari tempat dan susah payah cari parking.Harapan besar maksud aku di sini adalah..makanan yang di sajikan adalah wow atau sedap dan boleh diterima tekak. 
takde kepuasan makan di sini.


signage yang black & white.

makanan yang kurang rasa dan out presentation nyer

first of all aku nak komen tentang signage kedai..black and white kaler..concept tu ada cuma takde daya tarikan..no wonder aku sampai2 je xde orang kat sini compare kedai2 lain di situ. mungkin pihak pengurusan boleh usahakan sesuatu untuk memajukan kedai mereka..yang kedua komen aku hidangan steak takde rasa..kiranya x umphh la bagi aku peminat western ni...aku memang highly expectation sebab sebelum ni aku tgok kat fb diorang semua nampak menyelerakan..presentation totally out..mashed potato sejuk dan coleslaw diorang kureng..hidangan aku dapat cuma sekeping steak,mashed potato dan coleslaw..lagi satu yang aku sangat -sangat tak boleh terima adalah air minuman aku sangat2 teruk.. cuma sirap bandung milik si dia je aku boleh minum sebab 2 air juice buah memang x boleh minum. buah tembikai yang x segar ( basi) dan buah orange yang pahit..
memang betul mungkin market kat situ yang membuatkan hidangan yang aku terima sedemikian rupa..sesuai dengan harganya..tapi tak salah kalau  di pertingkatkan mutu presentation at least orang yang datang berpuas hati..bayar mahal sikit pun takpe kot kan..ye la..harga pun jauh lebih murah kot compare ngan tempat lain

Takpe la..rezeki makan malam aku Jumaat lepas la kot..aku tak berniat untuk menjatuhkan mana2 pihak cuma aku menyuarakan pendapat ikhlas aku. Kadang2 pendapat orang ramai perlu diambil kira sebab boleh membantu menaikkan strategi pemasaran kedai kan. Kalau semuanya di jaga pasti akan menarik perhatian pelanggan..memang tak boleh nak compare kedai ni dengan restorang western besar di luar sana, itu memang aku sedia maklum cuma pada aku tak salah kalau dipertingkatkan agar yang datang berkunjung tidak kecewa..

Kenapa aku tak complaint secara lisan je kat situ?

Aku tak nak la terus-terusan komplen secara memkhinzir buta kan?mungkin masa aku makan kat situ aku takde rezeki dapat yang terbaik. Mungkin orang lain dapat ok je. Owner pun aku tak jumpa sebab mungkin dia jaga outlet satu lagi kat Puchong. So aku pulang dengan kehampaan je la..sekadar itu rezeki aku minggu lepas.Ada orang tak dapat makan plak kan...si dia pun cakap tak perlu nak komplen lebih2 sebab kita baru first time datang situ.Kalau difikirkan market sekeliling memang harga serasi la...di kelilingi kawasan PPRT dan agak sesak, parking pun payah, nak cari tempat guna google map dan waze pun seksa so what are you expect kan..what else i should say?
( dalam hati..aku seorang Pelanggan kot kan?).

21 comments:

  1. dah laa penat mencari.. akhirnya makanan yang disajikan tidak seperti yang diharapkan.. memang kita akan rasa terkilan laa..

    ReplyDelete
  2. bagi surat layang without details diri, nanti dia cuba baiki, inshaALLAH

    ReplyDelete
  3. org berniaga kita pn nak berniaga...masak xpandai..huhu

    ReplyDelete
  4. customer satisfaction pun harus diambik kira, hope orwernya baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. betul tu.. takdelah nanti ada yang kata syok sendiri..

      Delete
  5. Agak kecewa juga kalau dalam situasi macam ni, nampaknya tiada rezeki kak suria hari tu...

    ReplyDelete
  6. mmg keciwa hampa bila jumpa tempat makan mcm ni. SB tgk foto signage tu suram betul la. Takda daya pemikat mata kat situ.

    ReplyDelete
  7. sabar..sabar....kadang2 kita kena jujur komplen..tp ada org igt kt nak jatuhkan perniagaanlah...melalui komplenlah dorang dpt improve kan....

    ReplyDelete
  8. hmmm..takde rezeki mkn sedap akak haritu .

    ReplyDelete
  9. aida jenis manusia yg x suka try kedai baru.
    sebab nyer, gini la. tak puas ati.
    tak berbaloi dgn duit yg dibyr...

    ReplyDelete
  10. kalau nak meniaga, kena la cuba yg terbaik...jgn asal org meniaga, awal=k pun sama nak meniaga tapi tak jd ape

    ReplyDelete
  11. Salam, owh xsuka kecewa begini..sy ni suka jugak try2 kedai baru..
    klw terkena sorg2 je tak kisah sgt, tp in case kalau bawak family nak belanje makan..
    mmg spoil, kesian family..huhu..
    tp xpe kak, anggaplah nasib kak hari tu dpt camtu, mungkin tukang masak dia bad mood..tu yg food dan presentation terbabas ke laut sikit..hahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. ai pun suka cuba kalau menu dan kedai tu menarik perhatian.. ;)

      Delete
  12. Alahaii tak bestnya bila semuanya tak sedap ikut selera tekak..takpelah next time jangan datang lagi

    ReplyDelete
  13. ..kalau kedai kecik ke,pelayan selekeh itu saya tak kisah..sebab kita pi nak makan..jadi tumpuan dah tentu pada makanan..nak berniaga benda makan,kena la sedap..tak jadi paling sedap pun tak pe asalkan pelanggan tak merungut sampai keluar "tak sedap "tu..

    ReplyDelete
  14. Betul.. owner boleh ambil dari sudut positif..
    Takpelah SA.. next time cer try lagi.. mana tahu lebih sedap.. ;)

    ReplyDelete
  15. memang perasaan tu sangat2 hampa kan kak bila apa yang disajikan tidak setanding dengan pencarian yang lama..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah