Monday, August 17, 2015

Genap 6 Tahun Aku Bebas Dari H1N1

KOMA AKIBAT H1N1

Ada antara korang dah tau sejarah hidup aku kan...dulu aku pernah koma dan bulan ni genap 6 tahun aku bebas dari kuman H1N1..semuanya berlaku sekalip mata je..pejam celik pejam celik dah genap 6 tahun..macam tak percaya jer kan..syukur alhamdulillah aku dah sihat..cuma kesihatan perlu di pantau..dugaan yang maha hebat dari Allah buat aku dan keluarga..walau kesan-kesan masih terasa, walau masih trauma, aku terima ujian ini seadanya.



Tiap kali lihat gambar- gambar ni..tiap kali tu jugak aku akan menangis...sobb..sob...sambil type ni sambil nangis tau....ujian ini menjadikan aku seorang yang kuat...alhamdulillah...

Doakan aku yer kawan-kawan..mana yang nak tau kisah aku boleh baca dari link-link yang aku sertakan di bawah. Aku tak mampu baca lagi..setiap kali baca setiap kali itu air mata ini mengalir..





http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/team-building-15-17-july-2009.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/kak-long-part-2.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/kak-long-part-3.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/kak-long-part-4.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/kak-long-part-5.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2010/02/kak-long-part-6-final.html


Sediakan tisu banyak2 ye...aku dah bengkak mata sebelum2 ni bila baca semula apa yang adik aku ceritakan dalam entry-entry di atas.

Selamat membaca...

40 comments:

  1. nak baca ni nak kena tenang dan bersendirian...semoga sentiasa sihat kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dik..thanks...eh bukan adik dah baca ke sebelum ni

      Delete
  2. Allah...xpernah tau..kite pun baru2 kenal jugak blog SA ni.. Alhamdulillah dah bebas dari virus tu..nak bace kisahnye jap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat malas nak share tapi share je la kan sebab malas nak jawab banyak2 kali

      Delete
    2. xpe..share2 mne tau nnti jadi kat adik beradik kite ke ape kan... kite ni ape yg doktor ckp tu la yg kite buat..kdg2 boleh lupe doktor pun manusia..nasib baik la ayah SA x ikut ape yg doktor ckp tu...serius sebak jugak la baca ceritenye

      Delete
  3. alhamdulillah..moga akak sihat sokmo..

    ReplyDelete
  4. kna ada feel baru blh baca..:)

    ReplyDelete
  5. Salam, akhirnya sy tau jugak kenapa akak koma...selalu tgk akak ckp akak koma, tp sy xtau sbb ape mase tu..okay, nanti sy nak baca jugaklah link2 tu..Alhamdulillah, Allah masih panjangkan umur kita kak..smoga akak sihat sejahtera ya, aminn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terjawab semuanya kan...thanks sebab sudi baca

      Delete
  6. Alhamdulilah...semoga sentiasa sihat ye sis...aminnnn....

    ReplyDelete
  7. salams SA, semoga SA sentiasa dalam lindungannya, amin
    syukur alhamdullilah kembali sihat. terharu sangat dengan entry2 ketika sa kritikal :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....allah masih bagi peluang untuk terus hidup di muka bumi in i

      Delete
  8. dah baca semua SA... ya Allah sedihnyaaa

    ReplyDelete
  9. Masa mula mula tahu pasal kak SA dulu, Nani terkejut sangat. Setiap orang ada kisah masing2 kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu ikutkan malas nak kongsi tp adik akak dah buat blog ni....erm....

      Delete
  10. Wau pernah diuji dengan ujian yg hebat gak sis ni ye...apa2 pn Alhamdulillah semua dh ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahagian akak Sham...alhamdulillah....

      Delete
  11. Dulu confius jugak siapa sebenarnya empunya blog ni tapi bila dah baca dari entry ke entry.. akhirnya semakin memahami.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dear..memang mula2 dulu blog ni hasil nukilan adik i

      Delete
  12. Alhamdulilah Dia masih bagi kita peluang lagi.....jangan sia siakan...
    Awak ke tu SA ....ingatkan kanak kanak tau...

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah da sihat...
    Aida akan terjah!

    ReplyDelete
  14. Allah..akak!!!..falsya pun duk bertakung air mata tgk gambau2 akak tuh..sedihnyeeee..

    ReplyDelete
  15. Tunggu ada masa lapang terluang & tak penat nanti nak terjah... pengalaman hidup kan kak??
    Semoga sentiasa sihat dan sentiasa dilindungi dari sebarang penyakit kak...

    ReplyDelete
  16. sedihnya baca kisah SA.. memang kuat dan tabah!
    moga SA diberi kesihatan yang berpanjangan..

    ReplyDelete
  17. Tak sangka ya akak pnah koma akibat H1N1..alhamdulillah masih diberi kesempatan utk bernafas..semoga akak terus diberikan kesihatan yg baik.amin

    ReplyDelete
  18. Semoga terus sihat yer Along

    ReplyDelete
  19. Moga kekal sihat hendaknya hingga bila2. Bila dengar saja H1N1 ni, SB lagi gerun..yelah kan, ada bebudak masih kecik2 ni lagi ni apa2 pon boleh terjadi.

    ReplyDelete
  20. HUHUH... dah habis sekotak tisu , dugaan sungguh..

    ReplyDelete
  21. semoga akak diberi kesihatan yang baik...tak sabar nak makan nasi minyak

    ReplyDelete
  22. Allah masih sayang dan memberi peluang untuk kita lebih menghargai hidup dan menyediakan bekalan akhirat secukupnya. Apa yang berlaku adalah ujian dari Allah supaya kita sentiasa beringat pada Allah. Ini ujian untuk akak dan setiap hamba-Nya juga ada ujian masing². Kena hargai peluang yang masih ada.

    ReplyDelete
  23. haaaa, ini yg sy duk nak baca, sebab sy ade tgk entri lama sis, mcm keliru dgn yg baruuu~
    ini semua pengalaman , semoga akak and family teruss tabahhhhhhh, kehidupan yg diberi kali ni, sangat bermakna, semoga kak terus lakukan kebaikan2, dan sihat2 saluuu

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah Allah masih berikan peluang utk SA bersama Dania & family tercinta..semoga makin kuat & tabah dlm mengharungi setiap ujian..seriously sedih bila baca link2 SA tu..:')...

    ReplyDelete
  25. saya memang dah lama teringin nak baca entry pasal SA kena H!N! tu..tapi tak sempat nak cari..ni dah ada link nya nanti saya baca.sebab saya tak tahu pun citer ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah