Monday, August 17, 2015

Review Best Laksa In Town...

AH CHENG LAKSA, THE CURVE DAMANSARA

Last week ada urusan kat Maxis The Curve Damansara, pergi pun dah malam..pas tu lapar plak...sejak treatment ubat untuk 2 bulan ni aku notice that aku lapar sentiasa..kadang-kadang sampai gigil badan sebab tak boleh tahan lapar dah...effect dari ubat treatment ni...so far berat aku masih maintain..sebab aku amalkan makan kerap asalkan dalam amount yang kurang..tapi kena amik air putih 2-3 liter sehari..

Lepas settle urusan tu...mencari la tempat makan..bukan nak makan berat pun just nak makan light2 je...lalu di Pak John Steambot macam malas nak makan steambot..so nampak Ah Cheng Laksa...bau laksa memang semerbak terus lapar bertubi-tubi...

Jom la kita explore kedai ni...


Ah Cheng Laksa Best in Subang Jaya, Sunway & Some even said in PJ!!!Ambience pun ok..x sesak


terpampang besar gambar Laksa Asam dia siap ada ikan 2-3 ketul...ermmmm...terus terliur ha


Sana sini terpampang gambar-gambar makanan yang berasaskan laksa, Curry , Nasi lemak dan macam-macam lagi


Jangan risau kedai ni ada sijil halal yang diiktiraf oleh Jakim Malaysia..


Mee Kari + Kerang....

So far mee kari dia memang sangat sedap...aku siap tapau Asam Laksa untuk sarapan pagi esoknya...see ada sifat tamak di situ..tp memang sedap...siap pekerja tu tapaukan aku elok2 agar makanan kekal segar..asingkan sayur2 untuk Laksa tu...supaya esoknya kau boleh makan kat opis...sangat2 membantu pekerjanya..

So kalau korang nak cuba makan kat AhCheng Laksa ni aku sangat- sangat rekemen...memang sedap dan korang sure puas hati...jangan lupa cuba teh tariknya...sedap sangat2...

Ah Cheng Laksa, e@Curve (formerly Cineleisure Mutiara Damansara)
Lot LG-9,
Ground Flr, Cineleisure Damansara,
Mutiara Damansara,
47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
Opening hours: 10am – 10pm
Halal
Tel/ Fax: 03 – 5632 6101

Selamat Mencuba!!!


27 comments:

  1. Nmpk mee kari tu pun da terliur hihi..I like laksa

    ReplyDelete
  2. Sally rasa macam ada branch kat Quill City Mall...rasanyaaa laaa...hahaha

    ReplyDelete
  3. mmg sedap kak laksa kat ah cheng nie..nyum nyum...

    ReplyDelete
  4. Julia suka lepak dekat The Curve...TQ SA review...pasni leh terjah Ah Cheng ni...mmg fanatik laksa dan mee kari aummmmmmmmm

    ReplyDelete
  5. jalan-jalan cari makan memang best hahahaha

    ReplyDelete
  6. Wow,wana tengok dari gambar pun dah terliur dah ni Kak..buat perut jadi lapar lepas hujan ni..

    ReplyDelete
  7. Wana paling suka makan asam laksa..sedap giler!!! ^_^

    ReplyDelete
  8. menarik ni along.....

    payah nak cari laksa yg sedap...suke dulu laksa old town atau lemon grass skrang dah tak sesedap dulu....

    nanti2 leh terjah kalo lalu ke area sana....tq along...

    ReplyDelete
  9. Salam...
    Singgah petang...
    terliurrrr

    ReplyDelete
  10. nampak menyelerakannn laa

    SELAMAT PETANG..SYIRA SINGGAH BLOGWALKING :D
    NAK TAK SYIRA PROMOTE BLOG DAN IG ??
    TINGGALKAN LINK DI PAGE BOG SYIRA LOKMAN
    https://www.facebook.com/syiralokman5

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  11. A ah sedap kt Ah Cheng nie...sy suka mee curry dia..sedap..selalu mkn dkt Avenue K nie je dkt dgn ops..

    ReplyDelete
  12. haiyoo.. SA dah buat SB lapoorrr..mee kari tu nampak menggoda sungguh

    ReplyDelete
  13. Oh my!!! Sedapnyaaaaaa.... terliur tengok laksa ni.. kena try ni nanti

    ReplyDelete
  14. mee kari ok la....kalau laksa saya tak makan sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa, kalau laksa oineng, amboi kemainn sedap tawww

      Delete
  15. perghh.. tengok ikan macam terliur jadinya.. nak pulak kalau ada nenas.. dapnya..

    ReplyDelete
  16. tapi nak kena pantang lagi 7 bulan baru boleh makan laksa

    ReplyDelete
  17. OMG ! Lapar perutku semua entri makanan. Hahaha

    ReplyDelete
  18. gambar ikan 2 ketul tu memang menarik perhatian betul..pandai dia tarik customer..hehe

    ReplyDelete
  19. Gambar and warna yg jelas memang memainkan peranan pentinggg

    ReplyDelete
  20. nyesal plak tgk waktu skrg...rasa lapar!!!!!

    ReplyDelete
  21. saya kalau laksa suka yang buat sendiri..kalau mee kari orang buat saya makan..laksa je cerewet sikit saya nih..hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah