Monday, July 14, 2014

Hasil Tangkapan di Pasar Parit Jawa....

Routine bila kali balik ke Muar setiap bulan...mesti pi cari ikan2 fresh kat Pasar Parit Jawa..korang pun dah biasa baca entry aku bab tu kan..aku malas plak nak cari link entry aku yang sebelum ni...selalunya kami akan berhabis sekitar RM300 untuk ikan2 fresh ni....ada yang kata kami gila...rugi jer...eh mana plak rugi...beli untuk makan kot..esok2 dah x leh nak makan macam mana kan?

Kali  ni jom tgok ikan apa yang kami beli...

Kepala ikan merah...RM 50 ++
udang besar2 ni aku yang beli RM55 sekilo..
besar, Fresh dan sangat2 sedap...
Sotong ni pun aku yang beli RM24...
Seekor ikan Senangin RM 70

Bawal Hitam dan bawal cermin...Angah yang beli...


Udang kertas untuk rencah sayur pun Angah yang beli...

Kami x datang selalu kan...kebetulan area rumah Angah memang dekat dengan laut....terus rajin jer la kami ke Pasar cari ikan2 yang fresh....susah nak dapat kan....kalau kat pasar biasa memang ikan2 yang dh lama..di letak ubat maybe untuk nampak segar...nak tak nak kena pi beli...tp alang2 dah sesekali datang....lepas raya nanti nak terjah Pengkalan Balak sekali lagi...cari ikan2 fresh....erm...sedapnya...

Nanti aku up entry berbuka Iftar kat Muar...see ya...

16 comments:

  1. fresh-freshnya semua...nyum :)

    ReplyDelete
  2. Kakak pun selalu ke sana. Memang kalau di sini banyak ikan fresh.
    Puas hati.
    Kepala ikan merah tu masak kari ke asam pedas?

    ReplyDelete
  3. wow... segar2 semua... nk buat bbq ke...

    ReplyDelete
  4. kepala ikan merah tue masak kari sedapnya..=D

    ReplyDelete
  5. Wah...sedapnya...nmpk fresh2 semuanya...terus masak tu..sure manis rasa isinya,l

    ReplyDelete
  6. seronoknya tengok tangkapan laut yang segar-segar nie...

    ReplyDelete
  7. kari kepala ikan merahhh..sedapnyeee nmpak kepala ikan tu walaupon belum masak dah terbayang2 wat masak kari..hehe

    ReplyDelete
  8. habis duit untuk makan xpe..kenyang perut kan.sesekali je pun..best kot makan yang fresh camni..dahlah fresh lebih murah sikit kot kan

    ReplyDelete
  9. wahhh..mmg nampak fresh la sis..mesti sedap dan manis je rasa isinya :)

    ReplyDelete
  10. Betul tu puas hati dapat ikan2 yg segar. Ada kenalan duduk kajang 2 minggu sekali pi Morib/Kuala Selangor cari ikan fresh balik stok dalam ice box.

    ReplyDelete
  11. Wahhh ikan merah tu kalau gulai memang sedap..haha..terliur pulak dah...

    ReplyDelete
  12. Mmg nmpk segar.. Puas hti mmbeli.

    ReplyDelete
  13. tengok pun tau seafood2 tu fresh..
    udang tu yang buat tak tahan.. menitik airliur

    ReplyDelete
  14. banyak tangkapan...masak utk kenduri ke ni hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah