Sunday, July 27, 2014

Mantai ~ Misi Mencari Daging Fresh....

Suasana raya dh makin terasa..kat NS mmg popular event Mantai ni...aku pun x tau sgt knp
Dinamakan Mantai..yang aku tau kalau sehari atau 2 hari sebelum raya mesti  ada orang jual daging lembu atau kerbau...tiap2 tahun macam tu dan aku mmg x lepas peluang ikut abah pi beli daging.. hihi..seronok


Lembu2 yang ni x tau plak untuk di sembelih atau sebaliknya.. .


Tinggal daging kerbau je...


Yang ni daging lembu...


Selalu setiap tahun mmg beli kat pkcik ni...Dia sgt kelakar


Tahun ni harga daging sgt mhal...

Daging batang pinang je RM30 sekilo...nak tak nak terpaksa beli...kalau x mmg xde rendang la kan....tahun ni x balik kg..beraya kat Seremban je...tp balik jugak la ptg raya nanti menziarah adik beradik mak dan abah...ini untungnya bila kampung dekat kan?
Start Rabu aku dh ada kat rumah Seremban dah....

Total damage for daging = RM450

Kongsi bayar ngan abah...



6 comments:

  1. mantai perdana kat paroi pun happening jugak kak..wow banyak tu total damage...

    ReplyDelete
  2. syoknya raya dengan suasana raya yang macam nie..dan banyak jugak total damage tu..boleh jamu sekampung makan tuh..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. hihiks kat bangi hari ni dah tak jumpa orang jual daging..
    syukur dah borong semalam.. kalau dak esok makan nasi impit sajalah.

    ReplyDelete
  4. Popular betul dengan Mantai ni dekat Negeri Sembilan kan. Boleh tahan jugak harga daging tu. Huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah