Sunday, July 13, 2014

Zakat Fitrah..Dah Bayar Dah ke?


Hari ni sempat aku bayar Zakat Fitrah untuk diri aku sendiri..
Bayar kat kaunter kat Econsave tadi...

Lafaz niat akad fitrah 

" Inilah nilai harga beras fitrah yang wajib atas diri saya / tanggungan saya pada tahun ini
Kerana Allah Taala

Kenapa bayar untuk diri sendiri?
Sebab aku Ibu Tunggal...

Dania tanya kenapa x bayarkan untuk dia....aduhai anak...awak macam biasa ayah awak yang bayarkan.....

Nampaknya banyak benda yang dia masih x faham...

Bayaran fitrah untuk NS adalah RM6.50

Jangan lupa zakat fitrah ye.....

13 comments:

  1. pej zakat buka aunter kat shopping complex mmg senang kan?haritu husband akak pun bayar kat kaunter di tesco ja..pi nak makan sekali ternampak kaunter..terus bayar..selesai satu tugas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la senang if banyak kaunter kat mana2 mall yang jadi tumpuan kan kak...untung akak sebab semua tu tugas suami...SA kena buat sendiri..

      Delete
  2. Akak NS dekat mane? Kampung saya dekat Rembau. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Weehhhh....byr utk den sekali.....ahakz.....

    Den bayar kat Selangor nanti.....ISyaALLAH

    ReplyDelete
  4. yups
    kena bayar
    wajib tu :)

    ReplyDelete
  5. Oh,ingatkan bayar kat KL! My husband belum bayar lagi ni rasanya sebab wifenya belum menceceh-ceceh lagi suruh gi bayar.

    ReplyDelete
  6. tamggungjawab suami I utk bayar utk isteri & dua anaknya..
    ehh lupa nak tanya dia dah bayar ke blom.. hahaha

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. Sudha selesaikan..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah ..Dah selesai ..

    ReplyDelete
  9. Saam2 kita tunaikan zakat fitrah ..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah