Wednesday, July 2, 2014

Spice Up Your Ramadhan With Fish & Co

Hi korang...Selasa lepas berpeluang memenuhi jemputan dari rakan blogger Hanim Hashim untuk ke Buffet Ramadhan di Fish & Co, bak kata Dolah Cantik "bukan Fish n chips" but Fish & Co....seriously aku x pernah masuk lagi ke Fish & Co ni...pernah makan kat Manhattan Fish je.....Aku x pergi berseorangan sebaliknya aku ajak sekali adik kesayangan aku si Azlan Strider..special thanks to Hanim atas jemputan ini...


Kami dijemput oleh pihak restoran untuk memeriahkan pelancaran Menu Spice Up Your Ramadhan bertempat di Restoran Fish & Co sendiri yang terletak di Level 4, Pavilion Kuala Lumpur, Majlis yang begitu meriah bersama VIP dan pihak Media...

Seawal 6.30 petang kami mendaftar dan diberikan seorang satu Goodies dan kami diarahkan untuk berada di meja masing2. Setiap meja di letakkan tag merupakan header blog masing2...wah...menarik ni...dan tentunya kami teruja

header blog yang menghiasi meja2 


Ini lah Menu Spice Up your Ramadhan yang sedang di promosikan di semua outlet Fish & Co iaitu set berbuka puasa untuk 2 orang dengan harga yang menarik iaitu RM64.95. Sekali lagi ditekankan di sini menu ini adalah untuk 2 orang ye kawan2, berbaloi kan?Aku makan seorang pun x habis tau sebab memang portion agak besar untuk wanita berbadan kecik seperti aku....

Jom kita tengok menu2 promosi yang lain jom....

Prawn Fritters  yang sangat sedap berharga RM8.95 dan ianya di jual berasingan...ini sangat2 recommended tau...sedap sgt2

Seasonal Catch With Sambal Sauce iaitu ikan dori yang dimasak deep fry di gabungkan dengan nasi dan juga mashed potato...seriously aku suka hidangan yang ni sebab rasa enak ikan dori tu sangat2 menggoda kalbu...mashed potato pun sangat sedap


Seterusnya Hidangan Peri- Peri Chicken With Arctic Fish  iaitu gabungan ayam yang di grill serta ikan Pollock yang di goreng dan diserikan dengan sauce dan coleslaw yang sangat sedap dan yang penting ianya tidak pedas ye kawan2,


Summer Coolers juga terdapat dalam menu promosi Ramadhan dan ianya memang sangat2 segar..sekali korang rasa pasti nak cuba lagi.....tidak habis disini aje tau....

Jom kita tengok Triple Chocolate Cake yang sangat2 sedap dan tekstur yang halus sebanyak 3 lapisan....sekali korang suap..pasti akan ada suapan yang berikutnya sampai la habis....aku memang x habis la...dah senak perut dah masa ni....

Habis ke aku makan semua tu? of course la x habis kan...big portion katanya....dah memang2 untuk 2 orang makan...

Gambar Triple Chocolate Cake credit to Azlan Strider



Ms Charmaine selaku orang kuat dan Sales Manager Fish & Co menerangkan kepada kami Promosi yang sedang di jalankan bersempena dengan Ramadhan..beliau turut memberitahu bahawa Fish & Co akan membuka lagi cawangan baru di sebuah kompleks beli belah yang masih dirahsiakan..apa yang nyata mereka memang berusaha gigih untuk mempromosikan  Fish & Co kepada masyarakat di luar sana..


Selain dari penerangan tentang promosi Ramadhan ini, turut diadakan juga aktiviti cabutan bertuah dan dimenangi oleh 2 orang blogger iaitu Hanim Hashim dan juga seorang blogger lagi dan mereka berjaya membawa pulang monopod..


Akhir sekali kami bergambar beramai2 di depan Restoran Fish & Co untuk kenangan dan dimuatkan di dalam website Fish & Co...

Menarik kan? apa lagi tunggu...jom serang cawangan Fish & Co yang berdekatan dengan korang....ataupun korang boleh jer ke :

Pavilion KL 
Lot No. C4.02.00,
Level 4, Pavilion Kuala Lumpur,
168 Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.
Tel: + 6 03 2141 1350

Twitter: @FishNCoMY

Jom sama2 rasai pengalaman bersama Fish & Co satu2nya memperkenalkan Seafood in Pan...

Cubalah!!!

29 comments:

  1. Kite lg prefer Fish & Co dr Manhattan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain org lain citarasa kan Falsya...but not bad sedap gak fish &co ni...boleh terjah lg

      Delete
  2. berbaloi dengan harga tu untuk 2 orang..menu pun sedap kemain..wahh murah rezeki kak anim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fiza..murah betul dan murah juga rezeki hanim

      Delete
  3. Nyummm...nyummm..nyummmm sedapnyee tgk semua makanan2 yg ada tu SA!

    ReplyDelete
  4. Bestnya....mesti sedap tp sayang belum ada di kk lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti I request kat Charmsine bukak outlet kat KK eh mia...

      Delete
  5. Wah..baik pya promo..mesti pergi ni..W

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt jemputan...
    tertelan ayaq liur tengok Prawn Fritters

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prawn fritters tu mmg sedap ...itu yg habis dulu...

      Delete
  7. wahhhh seronok nyer kak...menu pun menariksss ni!

    ReplyDelete
  8. boleh tahan gak harga kan.mkn ikan je kan kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada combination dengan ayam jugak...

      Delete
  9. Sy tak bpe suka fish & co. Prefer manhattan lg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manhattan fish mmg sedap...fish n co pun sedap jugak...still bleh layan la

      Delete
  10. will try!! harga pn tak mahal..
    lagi pun boleh bawak mak I sebab mak I suka makan food yg berasaskan ikan..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum SA, salam ramadhan... lawa blog skrg! bestnya review. terliur hemak berpantang ni~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepp...emak berpantang kena pantang betul2..hihi..thanks sheila

      Delete
  12. thanks you kak sebab sudi ajak saya..lain kali ajak laa lagi..hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la ajak kita kan dh jd adik beradik...sharing is caring ma...

      Delete
  13. Waa... X pnh smpai lagi la ke pavillion tu..

    ReplyDelete
  14. Wah wah wah bestnyerr ..Terbaik la SA.. sedap nampak menu2 yang tersedia ..

    ReplyDelete
  15. menarik.. tapi jauh sgt ke pavillion

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah