Tuesday, July 1, 2014

Outing Family Before Ramadhan...


Assalamualaikum. ...orang dah Ramadhan yang ke 3 aku baru nak hapdet kisah sehari sebelum Ramadhan....outing berlima sebelum puasa hari Ahad...kesihatan x mengizinkan. .demam dan batuk teruk...ishh...bulan ni je dh 2-3 kali demam....bila pi check up xde apa2 plak...pelik tul ..cuaca teruk lately ni agaknya

Meh la nak citer pasal Sabtu...kami ronda2 keluar dari kepanasan yg melampau kat rumah...pergi senawang kejap hantar order Sophie Paris dan jugak order Pemanggang Ajaib...lepas tu terus shoot ke Mydin S2....jalan2 beli bahan basah untuk berbuka then balik...

Sebelum balik tu singgah bistro mana ntah..kat Seremban 2 tu...then makan2 jap for last kopek before puasa...suka betul hato dania sebab apa yang dia nak tercapai....kira banje mkn la sebab dia dapat no 1.....


Budak muka happy...


Mama dan uwan


Mama dan Acu...masa ni mama dah batuk dh...


Makan chicken chop ko.....amboi selera.....
Tgok kat family group whatsaap Waris Mahawa diorg berkumpul kat kampung...Waris Mahawa ni family sebelah Abah...so...dengan x semena2 kami shoot ke Kg Tanjung Rantau...


Seronok berkumpul ramai2...tp kalau ada early arrangement lg seronok kot...ramai lg boleh balik...


Dorang baru balik dari terawih...layan makan2 plak...


Makin lama makin ramai yg datang...huhu...diorang yg kain sampai dah...kami pun gerak balik...dh kul 11 lebih kot masa tu...so kami pun balik sebab nak masak untuk sahur...

Itu la aktiviti Sabtu aku....xde yang menarik tp cukup la untuk buat 1 entry...ye..aku ada hutang byk giler entry especially entry food review...
Tunggu eh....


12 comments:

  1. hari sabtu pun fiza sibuk beli barang dapur..beli kat kipmart lagi banyak pilihan sayur dan barang basah.

    ReplyDelete
  2. wah..seronok ya ..jalan2 makan2 sebelum ramadhan..kaksura pon sebuk jalan2 jugak sehari sebelum puasa tu..:)

    ReplyDelete
  3. meriahnyer... cantek la background baru SA ni

    ReplyDelete
  4. Meriahnya kak...sonok pulak tgk mlm mantai mcm tu. Xde lomang ke kak? Hehehe!

    ReplyDelete
  5. best tu reramai berkumpul ... bkn selalu blh jumpa . nasib baik ada whatsup

    ReplyDelete
  6. seronok dapat berkumpul ramai-ramai kan...

    ReplyDelete
  7. kalau dapat berkumpul ramai-rami macam nie kak, xde aktiviti pun boleh jadi aktiviti..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. terliur tgk chicken chop...
    alamakkk kurang pahala.. hahhaah

    ReplyDelete
  9. seronok dapat berkumpul ramai-ramai.tak sedar masa berlalu pantas.

    ReplyDelete
  10. Wahh... salam Ramadhan ke 3 SA.. :D

    ReplyDelete
  11. seronoknya dpt kumpul ramai2 macam ni..
    I kalau dpt berkumpul ramai pun bila balik kampung Nizam kat Melaka.. semua makcik2 pakcik2 sepupu sepapat semua lepak rumah kampung Nizam.. best gilerrrr

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah