Thursday, July 24, 2014

Duit Raya 2014


Yeay dh tukar dh duit raya....korang dh tukar blom...aku tgh bz giler ni korang....lambat aku buat entry dah ha...tp x per kan...korang x kisah kan..ok now nak citer perihal duit raya...aku tukar RM300, end up today kirim lagi tukar RM100...tp nak duit RM5 jer...hehehehe....alhamdulillah ada lebihan rezeki...even duit raya masuk sekali ngan gaji esok...lambat kan gaji nak raya ni...if x sure leh rembat selai dua baju lagi kan....anak dara aku jer dah ada 7 pasang baju biasa nak jalan2...baju kurung 3 helai...waaa...sgt lawan tokeh eh Dania....mama tahun ni ada 3 helai je baju kurung...sedih mama tau...nasib baik kamu sorang je...kalau la ada 2-3 orang sure repeat baju raya lama...hahahha...eh...x de la kejam mama ko sampai mcm  tu sekali kan....alhamdulillah...walau x dapat apa2 dari ayahnya..sama macam tahun2 lepas..mama ni la yang bersungguh2 nak gembirakan anak dara mama kan...biar la ayah kamu tu nak...dia lupa tanggungjawab dia biar dia yang jawab di kemudian hari...x payah sedih wahai anakku...9 tahun mama sendiri besarkan kamu...mama dah buat yang terbaik untuk kamu kan...malam esok kita pi shopping lagi eh....kita cari sandal plak...dah x nak sedih2 dah...malam tadi kamu dah luahkan pada mama..sampai nangis2...mama faham perasaan kamu duhai anak...x per...im your dad and im your mom...i'll do the best for you...nanti kita simpan duit banyak2 kita pi Singapore ok?

Eh korang....korang dah tukar duit raya lom? ada nak bagi aku duit raya x? aku for sure la x dapat duit raya...i mean  ada yang nak bagi Dania duit raya lagi x?





10 comments:

  1. Banyak dah tu baju raya anak akak..7 pasang tu..hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. saya belum tukar duit raya lagi...tapi nanti tukar ngan kakak saya jer, sebab every year dia mesti tukar lebih...hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. wah byk tukar duit raya...nt bagi kat arfan (anak sy) jugak ye..hahaha

    ReplyDelete
  4. kak duit raya utk saya ada tak?hehe

    ReplyDelete
  5. MJ pun belum tukar lagi ha..
    Asben dok sibuk je..
    Hopefully ada lg.. ;D

    ReplyDelete
  6. fiza tak tukar lagi duit raya..harap sempatlah nanti.kalau tak tak merasa lah anak anak buah duit raya..huhu

    ReplyDelete
  7. Dah tukar dah. Tapi tak banyak. Tak elok bagi duit banyak2 dekat budak2. Haha. Kita kasi cut bajet tahun ni,

    ReplyDelete
  8. Ok lah tu Dania.. baju raya Dania biar lebih dari mama.. hehehe

    ReplyDelete
  9. banyaknya baju raya dania..xpe kak untuk ank kita sgup berhabia duit asalka dia hapoy kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah