Wednesday, July 16, 2014

Misi Pencarian Persediaan Raya...

Isnin mlm lepas berbuka ari tu kami semua pi Jusco...konon2 nak pi cari baju raya untuk Dhia..Abang Ikie dah beli dah masa kat Muar last week....tinggal Dhia je lg...aku ngan si kudut nak pi beli sandal...Abah plak nak cari hp baru.....so berpecah...separuh ikut abah...separuh ikut mak...aku of course ikut mak sbb mak x pandai pilih baju budak katanya....



Berduyun2 pergi....best giler dptekon...si qhaira tu paling hepi...


Sementara tunggu atuk...semua pakat nak main menda ni...


Kakak dania dh mcm baby sitter...leka qhaira kat situ..


Tgok la qhaira tu....bukan main lg...


Atuk mengusik cucu2nya


2 kali repeat main benda ni...


Abah beli hp baru...samsung galaxy grand 2....


Sesekali kuar ramai2 memang best...tp masa sunyuk sgt...apa yg plan nak cari x dapat2...
Next time la pegi.....persediaan raya dania x complete lg...sandal belum ada...ada la benda2 remeh x beli lg....ingat nk tunggu ayah dia nk bg apa2 ke x...if x mmg as usual macam tahun2 lepas la...aku ni jenis x suka nak meminta2...ko tau tanggungjawab ko
So aku x nak bising2...aku bukan jenis mcm tu...kadang2 ada benda yg kiya bole bising...ada benda nak kena fikir guna otak....

Korang dh settle shopping raya?


14 comments:

  1. Best keluar shopping ramai2 kan.. farah ada la sikit2 yang tak settle lagi.. =D

    ReplyDelete
  2. seronoknya keluar shopping reramai..nak tanye pendapat pun senang.fiza apepun tak beli lagi kak..sure last minit preparation nanti..huhu

    ReplyDelete
  3. Bestnya shopping ramai2.... Mia belum complete lagi ni hehe

    ReplyDelete
  4. amboi abah kemain lagi beli samsung galaxy grand 2, jaga2 kalau kena reformat pesan kat abah...hew hew hew...

    ReplyDelete
  5. seronok dpt outing ramai2 gini kan along.... at least leh tgk mane2 persiapan raya yg tak siap lagi....lega bile dah siap .... l ieya ni tgl yg remeh2 jek laaaa.... semlm keluar gak pi cari adiah raye utk mak ngan mertua...

    amboi pakcik...henset raya nampakkkkkkk hehehehehhe

    ReplyDelete
  6. mmg best bila shopping raya bersama keluarga.
    besar talipon atuk..
    sedap main game tuh..
    hehe..

    ReplyDelete
  7. kalau pergi malam memang tak menyempat SA...masa berlalu cepat jer... tak shopping lagi pun ni.

    ReplyDelete
  8. Alaaaa... Ni yang tak sabar nk balik kampung shopping dgn adik2 ni... Huhu... Kami dah set dah, sabtu mlm ahad nak terjah jln TAR ramai2... Hehe

    ReplyDelete
  9. fuh...jalan ramai2 macam tu dah terbayang akak nak serang pasaraya tu plak..hehehe..saya shopping raya belum lagi kak..hehe.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. fuyyo atok cari hp raya yer.. curlas atok!
    best keluar ramai2 dgn parents & siblings.. Dania nampak mcm dah slim sket..puasa kot yer

    ReplyDelete
  11. Seronoknya buat rombongan cmni.. Hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah