Tuesday, July 22, 2014

Pelita Raya Kami...

Teratak MakAbah kami dah terang dengan pelita malam Ahad tu...mmg dh start pasang sebab dah malam tujuh likur kan....pasang malam ahad sebab si kudut tu la....mula2 nak set up je...tp terus pasang...dia beli pelita yg besar gedabak tu...aku sponsor yg kecik...saje 
Bagi meriah raya untuk anak2 kan....semua berkumpul kat rumah....


Maaf Kan abah yg sedikit seksi...amboi atuk sejak pencen makin ke depan perut tuh....hihihi...
if atuk xde  Mmg x menyala pelita kami...


X nampak la api dia sebab sumbu besar kot...


Yang ni nampak la sket...mcm x cukup je pelita...ada 6 btg semuanya...


Rasanya mcm kena tambah lg la pelita tu.....mcm x cukup je....
Kalau ada bunga api ke mercun ke mesti best ni kan....tp x tau la atuk belikan ke x... 
Aku mmg x gemor beli mercun ke bunga api ke....bazir duit je....beli makanan untung.....
Tapi tahun lepas mmg aku terkena jugak la RM100 beli bunga api...yg halal tau..bkn haram punya...sampai la ni rasa mcm ralat jerk....hahaha...anak sorang pun berkira....




14 comments:

  1. Bestnya.. dah mula pasang pelita ye Suria..
    Akak dah lama tak pasang pelita.. en suami tak suka pulak..

    ReplyDelete
  2. pelitaaaaaaaaa...baru terpikir nak suruh somi belikannnn...baru la raya..;)

    ReplyDelete
  3. salam. wahhhh..mesti da rasa excited nak beraya tu hehehe..

    p/s pelita tu kalau tambah lagi mesti lagi meriah heee ^^

    ReplyDelete
  4. bila dahpasang pelita,makin terasa kemeriahan nak raya kan..lagi tak sabar nak raya

    ReplyDelete
  5. haah la ka SA. kene tambah sikit lagi nak bagi menyerlah sikit. tak pun pakai lampu lip lap tu.

    ReplyDelete
  6. Tambah lagi tambah lagi biar nampak lagi ceria rumah tuuu

    ReplyDelete
  7. Semangat nak raya dah makin menjadi2 dahh

    ReplyDelete
  8. Mood raya dah mula dirasai kan... best.. :)

    ReplyDelete
  9. bila pasang pelita rupa itu pun dah feeling macam kat kampung kann.. kena tambah tigapat batang lagi kot baru meriahhh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah