Wednesday, July 2, 2014

Iftar ke 3> Menu Bujang SA

Kawan2 opis yang lain semua balik pukul 4.30 petang, Aku ngan sorang lagi colleague pilih time lain...masuk kerja 8.30 am dan balik pulak pukul 5.00pm...bukan mengada ye u olls...tp sebab aku tau pagi2 memang payah komuter..sure lewat makanya aku play safe masuk kul 8.30 pagi...at least xde la terkejar2 nak pi keja kan...cuma balik jer la...samada perlu berebut ataupun bersesak dalam komuter...sabar je la...ni la nasib hidup diperantauan....

Semalam balik kerja gigih redah hujan walau tengah demam ni...dengan batuk melampau kan....beli ayam dalam 3 ketul dan sayur kangkung seikat...cukup la...balik terus masak...

akhirnya tepat jam 6.40pm aku dah settle masak dah....sib baik housemate sorang lagi kerja petang...so xde berebut nak masak kan.....


Inilah hasil menu bujang dan menu terkejar2 aku semalam....

Hari ni tak tau lagi la macam mana keadaan berbuka aku...aku gigih puasa ni walau kesihatan x mengizinkan...cuma batuk ni jer melampau2....nak buka terus makan ubat aku rasa sayang plak....xper la dugaan Ramadhan 2014 kan....macam tahun lepas siap warded lagi....kesian aku....

Apapun aku akan cuba berpuasa setakat yang aku mampu walau aku tau keadaan kesihatan aku tak mengizinkan...x slaah mencuba kan?

35 comments:

  1. Rajin betul! Kalau kakak agaknya beli aje yg dah siap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat area condo ni xde yg jual mknan kak..pasal tu masak sendiri je...senang

      Delete
  2. Replies
    1. Kena la sedapvayam goreng tu...x sedap xde sapa nk mkn kang...huhu

      Delete
  3. Sedap dah lauk tu kalau utk org bujang.. mkn dgn nasik panas2 letak kicap sikit.. slurppp
    anyway.. semoga cepat sembuh yer SA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaza nyer cara komen buat I terbayang sedapnya...huhu

      Delete
  4. take care ye SA.. jangan push sangat.. kalau tak larat better makan.. nanti takut kesannya lagi teruk dan berpanjangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh dpt dh kesannya ha....batuk teruk...demam x elok2...

      Delete
  5. take care beb, kena kurangkan masakan berminyak tau..

    ReplyDelete
  6. sedap jugak ni..rajinnya AS..dalam x brape sihat..masih jugak sempat masak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk bujang kena la ikhtiar sendiri...

      Delete
  7. Jangan sampai memudaratkan SA. Dik...batuk2 ni...kalau orang Cina tak bagi makan kangkung. Sejuk katanya...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu je yg ada kak....ok next time x amik dh...

      Delete
  8. Selamat berpuasa kak..kalau tak sihat and tak larat nak masak akak beli jer sumthing dari bazar depan opis tu walaupun ia tak sesedap masak sendiri..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depan opis xde bazar la Lan...mana...mana ..mana??????

      Delete
  9. tk care kak...dugaan kita bulan puasa nie kan...

    ReplyDelete
  10. ayam tue menggoda sungguh kak.. :)

    ReplyDelete
  11. Ok la tu SA boleh masak sendiri walaupon terkejar2 ..

    ReplyDelete
  12. menu simple pun kekadang tu buat menambah nambah nasiknyaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ct....cane nk kurus kalau mcm ni kan

      Delete
  13. sama la..ecah pulak gigih berpuasa dalam sarat mengandung..semalam pon menu bujang je walaupon da berlaki..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...bagus ni....walau preggy x slh puasa kan..selagi larat.....tp jgn paksa tau..takut mudarat

      Delete
  14. itulah ..tengok kat status FB SA..balik keje memang lambat lah kalau naik train....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena gigih la dan kena tau timing komuter

      Delete
  15. alahaii kesiannya along..
    moga di permudahkan & get well soon yeah

    ReplyDelete
  16. menu simple pun sedap kak..baguslah masak kat rumah je..puas hati makan kan..apepun take care ye kak.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah