Monday, July 14, 2014

Menu Iftar 12 Di Seremban...

Jarang sebenarnya aku tepek makanan pada bulan puasa ni...sebabnya ari tuh x sihat maka kemalasan melampau nak snap gambar makanan kan...Aku lebih selesa berbuka kat rumah Seremban...bila berbuka kat rumah bujang sangat2 xde selera nak makan....tp nak buat macam mana kan..x larat la nak berulang KL - Seremban masa bulan puasa ni kan....nak plak time kerja bulan puasa ni dah jadi awal.....

Jom terjah menu Jumaat.....macam2 lauk ada sebab dah tentu2 nak bawak sikit balik ke Muar...


Daging masak Lempap...????apakah itu lempap? aku pun x abih study lagi ngan abah...nanti la aku elaborate kan lauk ni eh...


Daging cincang masak lemak cili api...


Ikan keli salai masak lemak cili api ngan belimbing buluh


Sambal sotong ni...aku yang masak....


Auntie ngan Uncle....sedap tau berbuka ramai2...uwan dan mama masak syedap...kata Adeliya...

Lepas jer berbuka Jumaat lepas...terus kami gerak ke Muar...selain dari plan nak berbuka puasa denga angah dan family pada Sabtu..kami juga menziarahi Mak mertua angah yang baru je operation kanser....sessi berbuka kat sana nanti aku cerita ye...hehehehe....Isnin kan....semua benda nak kena dahulukan.....

Jumpa lagi next entry ye...

13 comments:

  1. sedapnya daging salai masak lemak cili api tu boleh buat bertambah nasi. akak balik muar fiza balik segamat..hihi

    ReplyDelete
  2. Adoi SA mmg sodap2 laaa lauk² utk buko poso tuh.. maveles laa.. :)

    ReplyDelete
  3. belum jumpa lagi menu sambal sotong..nak cr sotong fresh pun ssh di sini..:)

    ReplyDelete
  4. lauk daging masa lempap tu macam masak kicap...tapi tgk rupa, nampak sedapppppp :)

    ReplyDelete
  5. suka sangat makan daging masak kicap ngan sambal tumis sotong tu..
    nak watlah petang kang.

    ReplyDelete
  6. daging salai tu nampak mengoda..hahaha

    ReplyDelete
  7. dapnya huhuhuhuh daging cincang lomak cili api :)

    ReplyDelete
  8. Masak lempap tu macam masak kicap je, SA? Memang guna kicap ke apa tu? Yang buat saya terliur ofcoslah daging cincang masak lemak cili api. Sedapnya *tahan air liur jangan jatuh*

    ReplyDelete
  9. seyes cakap mmg fav lauk2 tu semua.. adoii mana nak dapek ni?? nak masak balik kerja mmg tk sempat lah./ kalau lauk yg simple2 boleh lah kot.. huhu

    ReplyDelete
  10. Sodappnyerrr lauk SA.. Mintak ler sikit ..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah