Thursday, July 24, 2014

Iftar #25 with family

Semalam balik Seremban...ada hal nak settlekan....amik duit raya yg tukar kat bank...pas tu ada la bwk balik brg2 yg patut hantar utk raya such as baju raya dan kuih raya...malas nak beban2 nanti...just lupa bawak balik laptop...beban jugak la nanti...

Wah...adik2 aku masak best2....akuvsempat beli kerang nak buat kerang rebus....


Siakap 3 rasa


Ikan selar 3 rasa...a.k.a lauk hubby lisa


Santan durian mkn ngan nasi....lauk abah....aku x pnh cuba mkn...huhu


Gulai telur Itik


Kerang rebus


Kicap pedas dari Johor


Citer pasal kicap pedas ni ..big boss yg rekemen...sedap katanya so ada yg beli....mmg best u olls...cicah kerang rebus...pisang goreng...or mkn utk soto or sup pun sedap...
Lepas raya nanti ada project nak jual kicap pedas ni....
X yah korang nak susah2 buat sendiri...now dh senang....tuang je....
Harga?
RM7 sebotol...
Nanti aku up lepas raya eh....



23 comments:

  1. Sedapnyerrr lauk ..Best kan berbuka puasa beramai2 ..seronoknyerr

    ReplyDelete
  2. Jual kicap pulak dahhhhh heheheehe ..

    ReplyDelete
  3. sedap sedap menu bersama family kan..cakap pasal kerang lama pulak tak makan kerang..bukan pe kalau beli nak simpan masak esok petangnaya takut tak fresh dah kan..nanti tak sedap.kicap pedas tu cam best je kak..xyah susah nak buat sambal kicap kan

    ReplyDelete
  4. ada jual kat mana kicap tu
    nak beliiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  5. Seronok dapat berbuka bersama keluarga Suria.. meriah sungguh hidangan tu..

    Selamat hari raya buat Suria sekeluarga..
    Berhati-hati dijalan raya ^__^

    ReplyDelete
  6. semua nampak sedap along...tak lama lagi dpt mkn ketupat ngan rendang plak...yeay!!

    Salam Aidilfitri dari lieyalatif & co.

    Pohon maaf zahir dan batin….

    Moga syawal dirai meriah dan diberkati….

    ReplyDelete
  7. amboiii sedap nyer kak semua lauk!

    ReplyDelete
  8. aduhh...terliur plak tengok makanan pagi2 ni..haha..

    tahun depan kita pon nak design sendiri kad raya..hihi..

    ReplyDelete
  9. pelik pula tgk santan durian tu..makan nasi macam makan dengan pulut ke kuahnya.

    ReplyDelete
  10. aritu nak buat teluk masak lemak..tapi tak jadi..tengok gambar tu macam nak buatt jekkkk

    ReplyDelete
  11. Kicap pedas tuh cm best lah SA....nanti review ye...amboiii meriah makanan..syokkk

    ReplyDelete
  12. SA mak-ayah dekat boleh le dok ulang2 akak ni mak Perlis nun Sabtu sekali harung penuhkan bonet.

    ReplyDelete
  13. Wah menarik kicap pedas tu ..... :)

    ReplyDelete
  14. alamak....takde satu lauk pun yang saya boleh makan..hehehe..telur goreng ada???hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. bulan puasa ni banyak pulak gambar makanan kamu ni...!

    ReplyDelete
  16. Gulai telur itik tu menarik. hehe

    ReplyDelete
  17. semua 3 rasa lauk2 tu.. mesti sodap tu.. lagi2 gulai telur itik.. slurpppp
    kicap pedas?? 1st time dgr.. lepas raya ni I nak order yer..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah