Friday, July 18, 2014

Baju Butik Mahal Giler!!!!


Semalam balik kerja ada chance pi Subang Parade sampai salah2 masuk ke Aeon Big plak...confuse...rupanya Seremban parade sebelah kanan...kena sebetang...ciskek...memalukan...ok x pe menapak la aku ke Subang Parade....gula2 hati ikut sekali kan...hihihihi.....


Cantik x? Kat sini je dh sedih giler...kaler baju kelabu pink tu mmg cantik....aku sgt2 berkenan....tetapi...harganya....RM899.00 hoiiiiii!!!!!! Idok la teman nak beli baju mhl giler mcm tu...lepas sebiji bag Coach....


Ambik gambar je mampu....butik Element Choize.....gula2 hati gelak panjang...last2 pi buka posa dulu....ni masih x puas hati lg ni....omg.....ciskek tull.....
Lepas kitorang buka posa terus cari lg...tingkat demi tingkat sampai kaki lenguh..
Akhirnya jumpa...beli 2 helai sekaligus...satu maroon kaler dan satu lg green colour...yg green tu beli semata2 nak pi open house MMC Malakoff 7hb nanti...theme green....
Mana bajunya??? Ehehehe....mn leh tunjuk......sepasang RM199..beli 2 pasang dapat less 20%...so aku bayar RM320....over budget dh...x nak beli dh...cukup la.....
Ralat? X de la ralat....tp aku berkenan baju lain...harga RM399...after less RM359....cantik sgt2...x pe la.. aku byr RM320 dpt 2 baju kan?
( masih x puas hati.....mahal sgt ke?)
Kalau korang nak tau...if aku ni reti bargain...dh lama aku dpt harga yg murah...aku mmg fail bab bargain...special thanks tu gula2 hati...u are the best......


25 comments:

  1. shopping dengan gula2 hati. mesti cantik baju2 tu, lepas raya boleh temgok :)

    ReplyDelete
  2. gula-gula hati???? misteri nusantara nih....

    sy malas nak g butik kak, mmg lawo tp tak mampu kut..hahahaha
    so beli kain pastu buat jer... sepruh harga butik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepp...hahaha...misteri la sgt kan..

      Delete
  3. makaiih, tak menahan tengok harga banyak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...tau x pe...ralat...dh cantik dh tu...

      Delete
  4. Replies
    1. Betulkak tp tunggu raya je 3 la depa juai murah...

      Delete
  5. puaslah dok pikir apa itu "gula2 hati" . hahaha
    ok lah tu dua pasal RM300+ lepas ni boleh carik lagi sepasang dua utk pakai ke open house sedara mara & kawan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heppp.....x yh fikir sgt...x penting pun...hahaha....if open house SA suka pakai kasual je...

      Delete
  6. akak ada beberapa orang kawan yg sangat pandai bargain...sampai bertekak dgn tuan kedai...memang depa selalu dapat harga yg depa nak.penat tengok kerenah depa tapi syok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok tgok diorg bargain kan kak..sampai yg tukang jual speechless. .

      Delete
  7. baju raya memang mahal la sekarang ni, kalau tak reti tawar menawar rugi gak la

    ReplyDelete
  8. Makkkkk aihhhhhh...yg 899 tu melampau nak mampos boleh tak? ops sory bulan poser..tp mana nak terkawal reaksi bila nmpk baju camtu je harga dekat sembilan ratus! Hishhh ...mengarut! karut! xleh terima! hahaha...okay lah tu kot, bayar 300 lebih dapat dua lai baju :D..mane baju raye nyew~~~ hihi :p

    ReplyDelete
  9. Ehem..gula² hati..okaylah tu budget akak tu..dapat dua baju,kira standard harga..tapi baju yang mahal tu memang taklah nak beli kan..even cantik tu..pk seploh kali nak beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem2...haha...no specu eh...if akak terlebih byk duit pun x beli de rega mcm tu...lain la if mmg tido atas duit kan?

      Delete
  10. 320 utk 2 helai baju ok la kalo nak melaram sakan..hihi..MMC malakof ye..
    banding 889..erkkk...cam nak bayar umah sebulan..

    ReplyDelete
  11. Kat butik mmg ler mahal akak ..bila dah duduk kat sini mana nak bayar bil2 lagi nak bayar sewa lagi ..tu yg mahal tu huhuhuhuhu...............

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah