Wednesday, June 4, 2014

Aktiviti Lapang Cuti Sekolah


Petang2 dua beranak ni...Pak Teh ngan Dania akan Isi masa lapang main badminton...
Nak main depan rumah keta lalu lalang...main kat tepi rumah....
Riuh rendah dengan sore diorang...aku yg tgh demam teruk pun excited nak tengok..
Rupanya tgh lawan badminton...si pakcik duk buli si anak buah...sabo je la...
kalau sihat mmg mama pun nak join sekali....tp tgh demam masa tu kan...boleh tolong tengok aje la...kira ok la sebab cuti sekolah x kemana...
Belikan dia badminton...petang2 boleh lawan badminton ngan pak teh or atuk...
terisi skit la masa lapang Dania cuti sekolah ni....selain ulangkaji pelajaran biar dia main badminton...kasik berpeluh skit...bukan apa korang...cuti sekolah ni kerjanya makan...makan...makan....tgh nak membesar kan....yg heran tu mama ni xde selera...dia lajuuuuu jer mkn...selera dia sentiasa ada je.....
Sabar je la.....

20 comments:

  1. aktiviti sihat sepanjang cuti sekolah kan kak..

    ReplyDelete
  2. tengah nak membesar biasalah tu kak long... selera tengah datang tu... sok sok dah pandai diet mendiet karang...dah tak lalu makan pulak... biarkan jer, bagi jer dia makan... uhukss...tapi kena control lah sikit kot kalau tak cam ner nak cutting model kann? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mama yg terlebih takut anak mkn byk? Huhu...

      Delete
  3. Syafakillah suria.. semoga cepat sembuh...
    Boleh juga mengeluarkan peluh dipetang hari kan Suria..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak yati...Alhamdulillah dh sembuh walau belum sepenuhnya

      Delete
  4. Wah... Mmg aktiviti kami juga ni sbnrnya...tpi asal ptg je hujan..x dpt main..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seremban x hujan2...panas aje...dpt la dorang kuarkan peluh kjp...

      Delete
  5. hehehehe... ok la tu... at least ada perkara boleh dilakukan bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...asyik nk berjln2 pun pyh jugak kan..

      Delete
  6. macam suasana kampung jugak kan..main badminton kat berdekatan rumah je..pun meriah dan best jugak..takpe kak, dah sihat nanti join dorang ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah....tp kalau kat kg lg best kan...

      Delete
  7. ada jugak kawan main badminton..
    kalau mama sihat sure main galah panjang.. hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal kan....tp mama x reti main galah panjang la....haha

      Delete
  8. bagus tu kak..aktiviti sukan yang macam nie jangan dilupakan time cuti sekolah..selain mengasah bakat, ia juga menyihatkan badan..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...mmg nk asah bakat dia..tp akak lebih suka dia main bowling...ah..x kisah la..janji dia bersukan...

      Delete
  9. Aktiviti main badminton mcm tu mmg jadi pilihanlah waktu cuti sekolah kan.. simple tp seronok.. :D

    ReplyDelete
  10. Tengah sedap makan tu, SA. Biarlah dia makan tapi nak juga pantau. Nanti membuak-buak naik susah gak. Dah takda apa nak buatkan, rileks, makan, rileks jelah :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah