Tuesday, June 17, 2014

Misi Mencari Yong Tau Fu...

Petang Jumaat lepas...tetiba teringin nak makan Yong Tau Fu....fikir2 kat mana ada Pasar Malam...kebetulan nak pi amik order customer kat Senawang...ah..jom la terjah mencari YTF kejap...sebab teringat memang ada YTF yang sedap kat Pasar Malam Seremban Jaya ni...sensorang menyelusuri...cheh..ayat novel sgt ko Suria....hehehehe...si kudut malas nak pi..so aku pi sorang...sorang pun okay la...jalan2...terserempak gak ngan orang yang aku x nak jumpa..aku buat bodoh je...ah...aku nak cari  YTF...jangan ko tegur aku sudah...


pasar malam ni ramai cina jer....sebelah ni memang khas untuk peniaga cina kot...


aku ok je pi beli seluar2 tido yang cina jual..elok jer kualiti nya...cina2 tu pun beli baju raya kat pasar malam...

Akhirnya jumpa jugak....jangan risau...pasar malam je ramai cina ..tp yang jual YTF ni...Melayu okayyy....

 banyaknye....
 lama brader ni meniaga kat sini...
 haaaa...tu dia aku nyer order...
 heran tul...td xde orang...bila aku singgah je bukan main ramai yang datang...
relaks je brader ni ngan ayah dia meniaga...

Tapi sayangnyaaaa.....yang aku harapkan YTF sedap rupanya dah x sedap dah....x kick macam mula2 aku beli kat sini dulu...ke aku salah tempat?ntah la...aku ingat kat sini je...xper la..rezeki untuk hari tu kan...
nanti beli lagi la kat tempat lain plak...

total damage for YTF > RM25.00
Lokasi > Pasar Malam Seremban Jaya

Aku rasa maybe sebab tekak aku baru baik demam kot...sebab tu masih x merasai kesedapan yang aku harapkan....


16 comments:

  1. rm25 along? mesti byk ni kan.... lieya ari tu makan kat taiping kene rm24...mmg selambak....

    tu la along kalo tekak tak sedap lagi mmg x syok nak makan ape pun kan.... semua rase kureng...

    ReplyDelete
  2. meh datang taman melati, hari ni ada pasal malam. ytf pakcik ni sedap gilak!

    ReplyDelete
  3. Susah nak cari yong tau fu halal.....selalu cina yg banyak jual kan ... :)

    ReplyDelete
  4. feveret saya jugak ytf !
    kalau kat melaka, ytf yang best kat pantai puteri

    ReplyDelete
  5. tekak org demam tak baik lagi kot..

    ReplyDelete
  6. sesekali pekena sedap jugak nie kak/./

    ReplyDelete
  7. Dah lama x mkn yong tau fu...huhu .

    ReplyDelete
  8. Sedapnyerr Lya pon penggemar YTF jugak ..tapi kalau beli tak nak kangkung anak2 tak makan kangkung dlm YTF heheehe ..Kat KEMAMAN ada satu tempat YTF paling sedappp ..Makan TERAGKAT la

    ReplyDelete
  9. YTF ni kena kuahnya sedap baru sedap kak..kat area pasar malam sini pun tak sedap kak..sekali je la beli,lepas tu jangan haraplah nak beli lagi.tapi kalau dah teringin bedal je

    ReplyDelete
  10. Fuhh lama dah saya tak pekena YTF ni.. sblum puasa ni mmg kena makan takut kempunan pulak.. :D

    ReplyDelete
  11. RM25 homai.. mst ambik bnyk kot ni??
    nanti try YTF Kg pandan pulak..sodap ya amek

    ReplyDelete
  12. try pasar mlm hari sabtu depan ckit jer lagi..seremban selatan...

    ReplyDelete
  13. try ytf pasar hari sabtu lak...seremban selatan...sodap koba e

    ReplyDelete
  14. try ytf pasar hari sabtu lak...seremban selatan...sodap koba e

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah