Friday, June 27, 2014

Congratulation My Lovely Princess


Alhamdulillah my lovely Dania exam pertengahan tahun ari tu dapat no 1 dalam kelas dan no 12 antara 4 buah kelas darjah 4....seronoknya hati mama....bangga betul...
X sia2 mama, acu ngan atuk duk bebel2 hari2...cuma ada 2 matapelajaran yg agak lemah skit iaitu Maths dan Science...takper la kena lebihkan latihan lagi...

Sebenarnya dia ada call suruh aku cuti semalam....mcm mn ntah aku nak cuti if  short notice macam ni....dah la procedure nak cuti kena apply seminggu or 3 hari awal....dh la mama ni dh masuk division baru....macam mana mama nk selamba je cuti...kan?
Merajuk la dia....mama plak susah hati dah...kebetulan blogwalking kat blog Emarieys...ada link yg nak tgok keputusan exam anak...try tgok....wahhhhh.... x sangka dh....
Patut dia beria suruh mama balik...dia dapat no 1 rupanya....ikutkan mmg la x nak hampakan dia...tp short notice sgt2...aku terikat dengan kerja...terus call abah suruh abah yg pergi amik...lgpun mmg abah aku jadikan penjaga masa daftar sekolah dulu....at least salah sorang boleh dtg amik kan...sedih dia..org lain mak ayah yg datang amik result exam or report card...dia? ( meleleh airmata mama type ni) bukan xde mama and ayah....ayah diaof course la dah ada family baru ..mama dia plak kerja jauh...sayu hati kenang nasib anak...mama harap dania faham situasi mama ye nak...
Dania anak yang baik kan....

Tunggu mama balik ye sayang....hari ni mama balik...mama beli hadiah untuk kakak...ok?

17 comments:

  1. congrats my dear Dania! jangan risau la kak...kalau mama dia pun kuat, InsyaAllah Dania lebih tabah... :)

    p/s : please kiss and give her congrats hug on behalf :)

    ReplyDelete
  2. Akak hari ni ambik report kad tapi tak boleh nak pergi sebab kerja company baru segan pulak nak ambik cuti.

    ReplyDelete
  3. olooo..kesiannye kat die... xpe...t mama bg suprise la kat die...pujuk die balik..hihi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah tahniah Dania di atas kecemerlangan dalam peperiksaan sekolah. Allahurobbi sabar ye kak Suria, inilah cabaran kita sebagai ibu, tidak dapat tidak kadang-kadang kita terpaksa buat pilihan dalam kehidupan. Diluah mati emak, ditelan mati bapak. Harap Dania dapat memahami kesukaran mama dia, walaupun masih kecil untuk mengerti itu semua.

    Semoga Allah tenangkan hati akak. Dah takmo nangies2, nanti balik celebrate ngan Dania k :))

    ReplyDelete
  5. alahai... sedih lak baca luahan hati mama ni.. nnti pujuk la dia dan explain betul2 sbb apa mama dia tak ambik cuti.. bg hadiah sikit kasi hati dia berbunga kembali..

    ReplyDelete
  6. Tahniah!!! hehehe lepas ni boleh dapat no satu dalam semua darjah pula.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Smlm report kad day. Tp x pegi pun sbb jaga anak sulung kat wad. X tau la apa resultnya.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah pandainya Dania..tahniah, tapi sedih plak dia nak mamanya...tak pa Dania faham nanti..

    ReplyDelete
  9. kesiannya dania.. insya allah dia faham.. tahniah ye..

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah...dania dpt nombor 1 dalam kelas...besttt yeeee....cerdik anak SA ni...syukur alhamdulilah...auntie julia tumpang gembira ye...

    ReplyDelete
  11. Tahniah Dania... Mama Dania pastinya bangga dengan kejayaan ini. InshaAllah SA, Dania akan memahaminya

    ReplyDelete
  12. Tak apa lah.. janji kakak dapat keputusan yang boleh buat mama tersenyum kannn.
    mmg serba salah dibuatnya kan SA kalau untuk anak2.. aura ibu kuat ;D

    ReplyDelete
  13. tahniah dania..nanti mama belikan hadiah ye.

    ReplyDelete
  14. Tahniah, Dania! Alahai sedih pulak dengar keluhan mama Dania ni. Takpalah SA, kurang di sini, lebih di sana. Hidup memang begitukan...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah