Wednesday, June 25, 2014

Ms Read Pilihan Raya Mak....

Curlass mak aku pilih baju raya dari Ms Read...3 helai ok...bling2 mata aku tgok harganya....pasrah je...sebab aku yang mula2 belek2 baju kat sini..tetiba si kudut pun berkenan...acu baju tuh kat mak mcm eh...cantiknya kalau mak pakai....terus pilih 3 helai dan suruh mak cuba....bersinar2 muka mak bila dapat dah baju cantik....

Aduhai...aku pun x pakai Ms Read....x pela..sesekali kan...bukan selalu....


Masa ni mak tgh test baju....


Haa...baju dlm gambar belakang dania tu mak pilih...cantik!


Yang ni aku yang berkenan..harga lg 5 hengget RM300..x de less sbb new arrival


Abah setuju bila aku ckp baju tu x cantik mak pakai...


Pilih ye anakku...tp bukan unruk mama..untuk uwan....


Ni cantik mama....ye...tau cantik....


Penat tunggu sib baik bleh tumpang punggung kat situ...

Dah settle baju mak kami terus pi food court...pi mkn...x ramai sgt org kat food court...kami pilih mkn kat gerai yang sajikan makanan Sarawak....cuma so-so je la...silap pilih gerai kot....ada satu lg yg penuh dengan orang kat situ..


Nikmat sgt la minum air tu...


Mee kolok yang x berapa  kena ngan tekak kami...tp boleh la...dah rezki hari tu kan...
Dapat makan pun dh syukur kan....


Apple juice yang sgt2 sedap....

Lepas je makan teruskan aktiviti shopping...kali ni atuk nak beli untuk cucu2 plak...wah..untungkan....
Paling untung Dania...dah bertambah  plak baju raya dia...suka betul dia...huhu...
Mama ngan Acu dah buat muncung panjang dh...siap hentak2 kaki tp atuk x layan pun.....
Sedih......


18 comments:

  1. Mewahnya daging mi kolok tu. Ni makan kat Sogolah ye... Untung Dania dapat habuan lagi. Tak sia-sia mengikut. Kesian pulak sampai nak nangis rasanya trick SA dan Kudut tak berjaya mencairkan hati abah you all untuk tolong shoppingkan sekali. Hiks.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, untung mak yerk... hihi

    ReplyDelete
  3. elok beli sekarang... nanti kalau dekat nak raye... lebih ramai orang daripada bilangan baju... ;)

    ReplyDelete
  4. besnye akak da shopping. mahal tak harganya?

    ReplyDelete
  5. syoknya shopping..
    minggu depan dah puasa.mesti penatkan..

    ReplyDelete
  6. saya belum lagi buat apa2 persiapan raya.. biasa la family kecik.. malam raya pun bapaknya kata boleh shopping. kekekeke

    ReplyDelete
  7. waaaaah seronok la mak akak gituuu :D baru mr.read mmg cecantik and harga pun aaaum sangat.

    ReplyDelete
  8. Nak pilih barang la yg paling x suke. Nak nak kalau sumenye berkenan.

    ReplyDelete
  9. sekali sekala belanje mak ye tak kak? seronok tengok mak happy

    ReplyDelete
  10. Beraya sakan ma dan ayahnya SA nanti.

    ReplyDelete
  11. oooo ni ke mee kolok.xpernah mkn.sedap org kata.nt boleh try.baju tu lawa,tapi 295?? telan ailio jap.

    ReplyDelete
  12. Bagus juga kan dah prepare awal... bulan puasa nanti taklah berapa kecoh sgt.. alhamdulillah.. pasti mak SA gembira :)

    ReplyDelete
  13. sedapnye apple juice
    ada sam boi tak ? :)

    ReplyDelete
  14. hahaha... caya lah makcik.. high taste... konpem berseri raya tahun ni

    ReplyDelete
  15. aikk makcik.. kenapa tak pilih baju yang kurang rm5 nak rm300 tu.. hehehe..
    senang shopping semua under 1 roof kan..

    ReplyDelete
  16. seronoklah bershopping sakan mak akak..ms read lagi tu :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah